Tendințe în amenajarea interioară: protecția contra soarelui

Care sunt preferințele românilor atunci când vine vorba despre modalitățile de a-și porteja locuința de o lumină solară prea intensă?

Hornbach_jaluzele_1Să ne imaginăm următoarea situație: sunteți la o vizionare cu un client. Îi place apartmentul, însă vizionarea are loc în timpul zilei, când soarele strălucește puternic. Deși lumina naturală este bunădin toate punctele de vedere comparativ cu cea artificială, uneori excesul poate fi deranjant și exact acest lucru vă spune și clientul. Ajunși în acest punct al discuției, ar fi bine să cunoașteți care sunt preferințele românilor în materie de protecție contra luminii solare în exces.

Conform specialiștilor Hornbach, preferințele clienților variază în funcție de încăperea în care produsele urmează a fi instalate. Astfel, pentru un ambient plăcut în dormitor, sunt recomandate jaluzelele și rulourile opace, pe când în living rulourile de tip zebră sunt cele mai potrivite datorită atât eleganței pe care o emană, cât și prin prisma sistemului care permite reglarea luminii în funcție de necesitate.

De asemenea, pentru un control perfect al gradului de pătrundere al luminii, Hornbach recomandă și jaluzele colorate din aluminiu care beneficiază de tehnologia „dim-out”. Aceasta permite închiderea completă a lamelelor oferind opacitate 100%.

Pentru ferestrele înalte de balcon sau terasă se recomandă jaluzelele din aluminiu, bambus sau storurile. În cazul geamurilor oscilobatante, se poate opta pentru jaluzele din aluminiu cu sistem flexibil de deschidere care nu permite balansarea.

În cazul băilor și al bucătăriilor, aspectul decorativ este clasat pe loc secund, iar românii caută produse funcționale care se pot monta și curăța ușor. În acest sens, jaluzele clasice din aluminiu reprezintă alegerea majoritară. În ceea ce privește modul de prindere, românii sunt atrași, în special, de produsele care nu necesită abilități tehnice de instalare, precum cele cu prindere direct de fereastră prin sistemul de clipsare, recomandate în special pentru geamurile termopan.