Tranzacție de un milion de euro în Cosmopolis

Un investitor a cumpărat, la începutul acestui an, 32 de studiouri duble în ansamblul rezidențial situat în nordul Capitalei, anunță Coldwell Banker.

Cosmopolis_797x600Un investitor a plătit aproximativ un milion de euro pe un pachet format din 32 de studiouri duble în cadrul Cosmopolis, tranzacția fiind încheiată la începutul acestui an. Locuințele au fost achiziționate cu scopul închirierii pe o perioadă de minimum trei – cinci ani, randamentul în euro fiind estimat la aproximativ 8% pe an.

“Odată cu creșterea cererii din partea utilizatorilor finali, simțim și o ușoară creștere a interesului pentru achiziționarea de locuințe în scop investițional. Nu vorbim de același tip de investitor ca în perioada de creștere economică, care cumpăra pentru a revinde cu profit pe termen scurt, ci de investitori care cumpără locuințe cu scopul exclusiv de a le închiria, randamentul anual oferit fiind net superior unui depozit bancar”, declară Gabriel Voicu, director New Homes division în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, agentul exclusiv al Cosmopolis.

O tranzacție similară, prin care un investitor a cumpărat un bloc, valoarea tranzacției ridicându-se la peste două milioane de euro, a fost încheiată în 2013. În prezent, pachetul de locuințe este închiriat integral, cea mai mare parte fiind preluate de către clubul de fotbal FC Viitorul, care a ales să-și cazeze personalul administrativ și sportiv în Cosmopolis în momentul relocării echipei din Constanța în Chiajna. Randamentul anual al acestei investiții este de 7,8%.

Cosmopolis a prezentat interes și pentru investitorii de talie mai redusă – antreprenori, persoane care ocupă poziții de top management – care au achiziționat 40 de locuințe prin produsul ”Business la cheie”, lansat anul trecut. Principala caracteristică a acestui produs este reprezentată de garantarea chiriei pe un an de zile în eventualitatea neînchirierii locuințelor, această facilitate venind să răspundă potențialelor temeri ale cumpărătorilor privind închirierea imediată a locuinței achiziționate. Investitorii care au achiziționat prin ”Business la cheie” s-au orientat spre pachete de două până la șase locuințe, randamentele anuale în euro fiind cuprinse între 8% și 9%.

Reprezentanții Coldwell Banker spun că toate locuințele vândute prin ”Business la cheie” au fost deja închiriate, la niveluri lunare de aproximativ 275 de euro pentru o garsonieră, circa 350 de euro pentru un apartament cu două camere, aproximativ 450 de euro pentru un apartament cu trei camere și de la 550 de euro pentru o vilă.

Cosmopolis este unul din cele mari proiecte rezidențiale din România, cu peste 1.700 de locuințe finalizate, comunitatea din cadrul proiectului numărând aproximativ 3.000 de locuitori. Dezvoltarea proiectului va continua și în 2015 prin investiții care se vor ridica la 18 milioane de euro. Vor fi finalizate aproximativ 400 de noi apartamente și vile și va fi continuată dezvoltarea generală a infrastructurii proiectului.