Trei greșeli în renovarea locuinței

HB_Intretinerea lemnuluiRenovarea unei locuințe pe care o aveți în portofoliu poate crește considerabil prețul de vânzare. Atenție însă: dacă proprietarul are o abordare greșită, costul renovării ar putea însemna vânzare în pierdere. Compania americană EmerickArchitects, citată de realtor.org, cu o experiență de 16 ani în renovări de proiecte rezidențiale și comerciale, a identificat cele mai frecvente trei greșeli care pot fi făcute atunci când vine vorba despre renovarea locuinței.

Le redăm mai jos:

  1. Prea multă arhitectură la modă. Arhitecții de la Emerick spun că proprietarii nu trebuie să fie prea ”trendy” în privința renovării. ”Oamenii au tendința de a trata arhitectura la fel ca moda, însă este vorba de o perioadă lungă a lucrărilor și folosirea multor resurse”, spune MelodyEmerick, adăugând că tendințele vin și trec, însă caracterul casei este cel care contează cu adevărat.
  2. Ignorarea dimenisunilor. Proprietarii de locuințe se concentrează prea des pe rezultate și nu se gândesc suficient de mult la procesul de renovare în sine. Degeaba doresc un living de 40 de metri pătrați, dacă acesta nu se potrivește cu celelalte camere ale casei. De asemenea, este important să sfătuiți proprietarul și în privința dimensiunilor ușilor și ferestrelor, care trebuie să se potrivească cu locuința respectivă.
  3. Grăbirea renovării. Procesul de renovare este unul de durată și nu trebuie grăbit. ”Durează mai mult decât estimezi inițial”, spune Emerick. ”Și asta pentru că, de obicei, proprietarii au nevoie de timp pentru a procesa schimbările”. De aceea, este important să adăugați o marjă de siguranță de 10% timpului estimat inițial.