Light Dark

Analiza Comparativă de Piață (ACP) este o aplicație prin care brokerii imobiliari pot educa potențialii clienți cu privire la prețul corect, dar și un instrument de marketing pentru agent și compania pentru care lucrează.

sigla imobiliare.roAnaliza Comparativă de Piață (ACP) este o aplicație online specializată în estimarea prețului unei proprietăți imobiliare, atât pe baza ofertelor similare, cât și luând în calcul tranzacțiile încheiate recent cu apartamente, case sau terenuri similare celei pe care o are de vândut sau de cumpărat un potențial client.

ACP, soft de estimare a prețului proprietăților, folosește cea mai mare bază de date din piaţa imobiliară dezvoltată împreună cu Imobiliare.ro și compară în detaliu proprietatea dorită cu alte proprietăţi din piaţă sau deja tranzacţionate. Utilizatorul are acces inclusiv la prețurile de tranzacționare ale proprietăților vândute. ”Este o aplicație extrem de utilă oricărui agent imobiliar responsabil”, spune Mihai Badea, realtor, Imoprest.

Cu ajutorul ACP, o aplicație extrem de ușor de utilizat și care nu necesită training, agentul generează un raport destinat clientului, ce include o analiză comparativă între proprietatea în cauză și altele comparabile (oferte active sau recent retrase, tranzacții), recomandările agentului pentru client. În plus, raportul mai cuprinde o prezentare profesionistă a agenției și a agentului.

„Este o contribuție semnificativă la transparentizarea pieței imobiliare, la ridicarea gradului de profesionalism al brokerilor și la structurarea pieței de profil și a tranzacțiilor aferente pe criterii cuantificabile”,spune Marius Șchiopotă, managing partner în cadrul companiei de consultanță imobiliară Hitch & Mosher din Timișoara.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-house-image17988947Agenții imobiliari pot astfel propune și mai ales argumenta un preț de vânzare în concordanță cu piața, folosind o sursă de informații de încredere și neutră. ”Un astfel de produs, într-o formă printată, alături de celelalte instrumente printate pe care le folosește agentul imobiliar, este și o modalitate de a-i demonstra proprietarului că agentul respectiv se implică cu adevărat în a-i promova proprietatea și în a-l consilia”, spune Alexandru Pricop, partener Coldwell Banker Affiliates of Romania, adăugând că ACP este o aplicație utilă atât agenților experimentați, cât și celor aflați la început de drum. ”Cel fără experiență își dă seama unde se situează cu prețul proprietății în piață și poate să-și facă o părere în aceată zonă. Sunt foarte mulți agenți imobiliari noi care nu au la ce să se raporteze și, din păcate, în industria aceasta sunt foarte puține companii care sunt dispuse să investească în trainingul agenților. Din acest punct de vedere, ACP este foarte util.”

Alexandru Pricop este de părere că agenții imobiliari cu vechime în piață vor folosi ACP mai ales în relația cu proprietarul care dorește să vândă o locuință, ca instrument de poziționare.