2019, un an de recalibrare. „Nu văd fundamente pentru creșteri sau scăderi peste măsură ale prețurilor”

Anul 2019 va fi, cel mai probabil, unul de recalibrare, iar motive care să ducă la reduceri sau la creșteri semnificative ale prețurilor nu se întrevăd până acum, este de părere Dana Gate, Broker/Owner RE/MAX Freedom Group.

piata imobiliara bucuresti 2019

„Cel mai probabil, anul 2019 va fi unul de recalibrare, atât în ceea ce privește așteptările vânzătorilor, fie că sunt persoane fizice sau dezvoltatori, cât și ale cumpărătorilor. Modificările referitoare la modalitățile de accesare a creditelor vor putea, pe de-o parte, să ducă la o creștere a achizițiilor în prima parte a anului, pentru cei care aveau deja preaprobat un credit, dar și la o creștere a pieței de închirieri în viitor pentru cei ce nu vor mai putea accesa atât de ușor creditarea”, ne-a declarat Gate.

„Nu văd fundamente pentru creșteri sau scăderi peste măsură ale prețurilor, aria de variație va fi de circa o cifră, însă e evident că există o deplasare către calitate, către urban, către zone cu facilități, către proiecte noi și către dimeniuni echitabile”, a mai adăugat ea.

Broker/Owner-ul RE/MAX Freedom Group, birou din București parte a rețelei de agenții imobiliare RE/MAX România, a ținut, totodată, să menționeze că în ultima perioadă au fost vizibile unele majorări ale costurilor de dezvoltare, dar și că veniturile au crescut.

„În funcție de toate aceste considerente vor evolua și prețurile”, a conchis Dana Gate.

Citește și:  Are 15 ani de experiență în vânzări B2B și, recent, a făcut primii pași în real estate.”Am văzut trecerea către antreprenoriat ca pe o etapă firească în evoluția carierei”

Citește și: Cum va evolua piața rezidențială din Capitală în 2019? Mădălina Cheptea, Raich&Raich Premium Real Estate: „Trimestrul III este cheia”

Citește și: Peste 2.500 de tranzacții și comisioane de 3 milioane de euro în rețeaua RE/MAX România

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])