3.200 de locuințe noi în nordul Capitalei

Cea mai mare pondere a acestor locuințe este reprezentată de locuințe destinate clasei medii, potrivit unui studiu realizat de Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Aproximativ 3.200 de locuințe vor fi finalizate în acest an în zona de nord a Bucureștiului, potrivit unui studiu realizat de către Coldwell Banker Affiliates of Romania, compania cu cea mai extinsă activitate pe segmentul rezidențial.

Cea mai mare pondere a acestor locuințe, 66% (aproximativ 2.200 de unități), este reprezentată de locuințe destinate clasei medii, amplasate în zone precum Aviației și Băneasa în timp ce aproximativ 25%, adica peste 700 de unități, sunt locuințe premium și de lux, amplasate în zone precum Dorobanți, Herăstrău sau Barbu Văcărescu.

În total, aproximativ 4.200 de noi locuințe destinate clasei medii vor fi livrate în acest an în zonele semicentrale, centrale și de nord din București, potrivit datelor Coldwell Banker Affiliates of Romania, reprezentând 70% din totalul celor peste 6.000 de unități aflate în construcție în zonele menționate.

alexandru_pricop”Bucureștiul va trece printr-o schimbare socială și demografică semnificativă în următorii ani. În clădirile de birouri din nordul Capitalei lucrează deja peste 70.000 de persoane, numărul acestora urmând să crească, iar dezvoltatorii vor construi tot mai multe proiecte destinate clasei medii, cu un amplasament foarte bun și suprafețe mai generoase comparativ cu cele ale locuințelor din zonele mărginașe. Tot mai mulți cumpărători care au achiziționat o locuință prin Prima Casă în perioada 2009-2012 vor face un upgrade în următorii ani către zone mai bune, semicentrale sau de nord, mai aproape de clădirile de birouri în care își desfășoară activitatea”, afirmă Alexandru Pricop, managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Segmentul locuințelor premium înregistrează, de asemenea, o creștere semnificativă a dezvoltării, peste 1.000 de locuințe urmând a fi predate în acest an, cea mai mare parte a acestora, aproximativ 750 de unități, în zonele ultracentrale, Dorobanți și Floreasca – Barbu Văcărescu.

”Zona de nord a Bucureștiului este foarte ofertantă din punct de vedere al dezvoltării rezidențiale, ținând cont de suprafețele mari de teren disponibile în zone precum Barbu Văcărescu, Expoziției, Băneasa sau Sisești iar investitorii își îndreaptă tot mai mult atenția și spre sectorul rezidențial după ce cel al spațiilor de birouri și comerciale a ținut capul de afiș în ultimii ani”, mai afirmă Alexandru Pricop.

Coldwell Banker Affiliates of Romania este manager și agent exclusiv pentru peste zece proiecte rezidențiale din București, printre care Cosmopolis, cel mai mare proiect rezidențial din zona de nord a Bucureștiului, Felicity Residentials, MetroCity Academiei, Onix Residence și Politehnica Park Residence. Compania a vândut în 2015, direct de la dezvoltator, peste 1.400 de locuințe noi doar în București.

 

B2B Marketing, Events & Education Coordinator