3Pillar Global, 700 mp în Moldova Business Center

3Pillar Global, companie americană de servicii IT, cu o prezență activă pe piața din România din 2009, a ales ansamblul de birouri în care va deschide al treilea centru de dezvoltare din România.

david_dewolfMoldova Business Center din Iași, clădire de birouri de clasă A în care 3Pillar Global a închiriat peste700 de metri pătrați și în care va deschide 50 de noi poziții, este situată în zona centrală a orașului . Noul centru de dezvoltare, al treilea pe care compania ăl deschide în România, va fi inaugurat în această vară.

Biroul va fi deschis la începutul lunii august, iar până la finalul anului, 3Pillar Global își propune să ajungă la un număr de 50 de ingineri și specialiști IT în sediul din Iași, care se vor alătura celor peste 450 de angajați din Cluj-Napoca și Timișoara. Compania dorește să atragă specialiști cu o experiență de minimum doi ani de zile și competențe dovedite în tehnologii utilizate pentru dezvoltarea de aplicații web (Java, Phyton, Ruby on Rails, Front End), mobile (iOS și Android) și testare.

“Am ales Moldova Center pentru facilitățile pe care le poate oferi angajaților noștri, dar și pentru posibilitățile ulterioare de extindere. După modelul centrelor din Cluj-Napoca și Timișoara, ne așteptăm ca biroul deschis la Iași să crească exponential în următorii ani. Amplasamentul foarte bun și accesul facil din diferite zone ale orașului au contat de asemenea foarte mult. Nu în ultimul rând, este una din primele clădiri de birouri care a adoptat cele mai noi tehnologii în materie de ergonomie și ecologie, având certificarea de clădire verde BREEAM Very Good”, menționează David DeWolf, CEO-ul companiei.

Compania americană a anunțat încă de anul trecut intenția de a-și extinde operațiunile în România sau regiune. Iași a fost opțiunea aleasă de către managementul companiei care a luat în considerare mai mulți factori: existența unui centru universitar important și a unui număr mare de absolvenți cu studii în IT, nivelul de calificare a specialiștilor IT și disponibilitatea acestora pe piața muncii, posibilitățile de extindere a operațiunilor și infrastructura orașului.