Preluarea a 50% din Depaco de către Teraplast, aprobată de Consiliul Concurenței

Ca urmare a deciziei Consiliului Concurentei, Teraplast SA va achizitiona pachetul de 50% din partile sociale ale Depaco SRL (care la randul sau detine 51% din partile sociale ale societatii Cortina WTB SRL).

DepacoCompania Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România și unul dintre principalii producători de materiale pentru piața construcțiilor și instalațiilor, a primit din partea Consiliului Concurenței decizia de neobiectiune privind operațiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin achiziția a 50% din producătorul de țiglă Depaco.

Ca urmare a deciziei Consiliului Concurenței, Teraplast SA va achiziționa pachetul de 50% din părțile sociale ale Depaco SRL (care la rândul sau deține 51% din părțile sociale ale societății Cortina WTB SRL), iar asociatul fondator, domnul Dragoș Irimescu va rămâne un asociat important al companiei. Operațiunile Depaco SRL vor fi conduse domnul Valeriu Irimescu din poziția de Director General.

Dorel Goia, Președinte al Consiliului de Administrație Teraplast: „Depaco este o companie solidă și suntem convinși că va aduce plus valoare business-ului Teraplast Group. Vom începe să exploatăm sinergiile de aprovizionare și cele comerciale, astfel încât să realizăm ceea ce ne-am propus pentru Depaco și implicit pentru Grupul Teraplast”.

Compania Depaco a fost înființată în anul 1999 și este al doilea producător de țiglă metalică de pe piața din România. În prezent, procesul de producție din fabrica Depaco de la Băicoi se desfășoară pe mai mult de 40 linii automate: pentru țiglă metalică cu diverse profiluri, pentru tablă cutată, pentru sistemul de jgheaburi și burlane și pentru multe alte accesorii. În anul 2016 firma a avut o cifră de afaceri de RON 130 milioane, EBITDA de RON 15.76 milioane și un profit net de RON 11 milioane.

Grupul Teraplast rulează o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe șase linii de business: Instalații & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate și Tâmplărie termoizolantă, deținând poziții de top pe o mare parte din aceste piețe. Compania-mamă Teraplast este lider de piață pe segmentele de canalizări exterioare și granule, și este al doilea jucător de pe piața de canalizări interioare. Subsidiara TeraSteel este al doilea jucător de pe piața de panouri sandwich și liderul pieței de structuri metalice zincate.

Facilitățile de producție ale companiilor din Grup sunt localizate în Parcul Industrial Teraplast, dezvoltat pe o suprafață de peste 200.000 mp, în extravilanul municipiului Bistrița. În perioada 2007-2015 Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei în dezvoltarea și modernizarea capacităților de producție, dar și în extinderea portofoliului de produse.