A crescut cu 80% interesul pentru terenurile din acest județ. Se vând și cu mai puțin de 40 de euro/mp

Mai mult spațiu, o curte cu verdeață și mai puțină aglomerație. Să locuiești la casă pare ideal, în special acum când nevoia de confort și de siguranță este tot mai accentuată pe fondul pandemiei. Unii caută deja proprietăți la cheie, alții se orientează mai întâi spre identificarea unui teren pe care ar putea să-și construiască ulterior o casă. Foarte atractive se dovedesc a fi terenurile de la marginea Capitalei, cererea explodând pe acest segment în ultimele luni.

Interesul potențialilor cumpărători pentru terenurile situate pe raza județului Ilfov a ajuns să fie în septembrie cu 80% mai mare față de începutul acestui an. În același timp, cererea pentru case a înregistrat o majorare cu peste 20%, potrivit datelor publicate în raportul „Piața imobiliară rezidențială, Trimestrul III 2020” elaborat de Analize Imobiliare, platforma de real estate intelligence lansată de Imobiliare.ro.

Spre comparație, în cazul apartamentelor, interesul cumpărătorilor a atins un punct minim în martie, luna de la mijlocul căreia a fost instituită starea de urgență la nivel național în contextul pandemiei de coronavirus. Până în septembrie, această scădere abruptă a fost însă recuperată.

Infografic: indice cerere pe tipuri de proprietăți, județul Ilfov, sursă Analize Imobiliare și Imobiliare.ro

Creșterile spectaculoase apărute atât în cazul terenurilor, cât și pe segmentul de case arată, încă o dată, dorința românior de a se muta la curte, dar și preferința bucureștenilor pentru așa-zisele zone metropolitane, mai puțin aglomerate și mai accesibile din punct de vedere financiar.

Prețul mediu solicitat pentru terenurile intravilane din județul Ilfov a ajuns în prima jumătate a acestui an la 38 de euro/mp, în ușoară creștere față de perioada similară din 2019 când se situa în jurul valorii de 35 de euro/mp.

Există însă diferențe de preț majore la nivelul județului, în funcție de localizarea terenului, dar și de diverse alte aspecte, precum accesul la utilități în zonă. În Otopeni, de exemplu, oraș situat chiar la marginea Bucureștiului, în nord, un teren cu o poziționare bună se poate vinde și cu 150-200 de euro/mp.

Află mai multe despre mersul pieței rezidențiale în trimestrul III al acestui an din cel mai nou raport elaborat de Analize Imobiliare. Îl poți DESCĂRCA GRATUIT AICI.

Citește și: Cum merg tranzacțiile pe piața terenurilor? Investitorii privesc 2021 cu optimism

Citește și: Cerere tot mai mare pentru case în România. Amenințarea unui nou lockdown face ca tendința să se mențină pe viitor

Citește și: Revenire vizibilă pe piața rezidențială în trimestrul III. Prețurile s-au stabilizat, iar cererea este în creștere

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])