Aceasta este cea mai efervescentă zonă imobiliară din România. S-a dezvoltat masiv în ultimul deceniu

Zona situată la intersecția dintre Bulevardul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Calea Floreasca din București este considerată a fi cea mai efervescentă la nivel imobiliar din întreaga țară, potrivit unui raport realizat de Activ Property Services.

zona aurel vlaicu

În ultimii 10 ani, zona s-a dezvoltat rapid și a devenit noul centru de afaceri al Capitalei, dispunând de a doua cea mai mare concetrare de birouri din București și atrăgând zilnit peste 40.000 de angajați. Peste 95% din suprafața de birouri care există aici (mai bine de 370.000 de mp) a fost livrată în această perioadă. În prezent, mai puțin de 2% din stocul de spații de birouri existent mai este disponibil.

Tot în această zonă se află și unele dintre cele mai înalte clădiri din țară – Sky Tower și Globalworth Tower, cu 36 de etaje, respectiv 26 de etaje.

zona imobiliara aurel vlaicu
FOTO: Google Maps/ zona Aurel Vlaicu

Centrul comercial Promenada Mall este un alt obiectiv semnificativ al zonei, acesta urmând să fie extins în următorii ani cu peste 62.000 de mp de spații comerciale și de birouri, devenind astfel a doua mare destinație de cumpărături din nordul orașului.

„Activitatea intensă de construcție a fost confirmată de interesul companiilor pentru a se reloca/extinde în zonă, volumul tranzacțiilor de închiriere depășind 50.000 de mp pe an în perioada ultimilor 5 ani, cu un record absolut de 95.000 de mp în 2014 și peste 58.000 de mp anul trecut”, a declarat Andrei Bîrsan, managerul departamentului de birouri al companiei de consultanță imobiliară Activ Property Services.

În prezent, în această parte a orașului se află în construcție cinci clădiri noi, dintre care trei de birouri, un hotel de 4 stele și un ansamblu rezidențial – Aviației Towers, care va cuprinde 235 de apartamente.

stadiu lucrari aviatiei tower
FOTO: Facebook/Aviației Tower – stadiu lucrări ansamblu rezidențial

Și în apropierea acestei zone dezvoltatorii au anunțat proiecte rezidențiale majore, respectiv Cloud 9 și Vibe Pompeiu, ansambluri care vor cuprinde 820, respectiv 500 de locuințe.

proiecte majore zona aurel vlaicu
Sursă: Activ Property Services – proiecte majore în zonă

În plus, zona deține încă terenuri pretabile pentru redezvoltare imobiliară, potrivit raportului Activ Property Services, suprafața cumulată a acestora fiind de peste 6,5 hectare.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])