Acest dezvoltator vrea să construiască peste 1.200 de apartamente noi în Constanța. „Este un oraș cu un potențial foarte mare”

Constanța se numără printre orașele din România cu mare potențial și bune perspective de dezvoltare pe termen lung, spun reprezentanții unui dezvoltator care își propune să aducă pe parcursul următorilor ani peste 1.200 de apartamente noi pe piața locală.

„Constanța este un oraș cu un potențial foarte mare. Extragerea gazului din Marea Neagră, extinderea bazei NATO de la Kogălniceanu, strategia de dezvoltare gândită de domnul primar Decebal Făgădău, de la construirea unei săli polivalente la îmbunătățirea traficului, vor duce la dezvoltarea acestuia și vor face din Constanța un oraș în care lumea va dori să locuiască. Și, bineînțeles, va fi nevoie de apartamente. Asta fără să luăm în considerare partea de turism a județului, care se extinde de la an la an și fără să luăm în considerare faptul că în momentul în care vom fi admiși în Schengen activitatea comercială a portului va crește foarte mult”, ne-a declarat Antoanela Comșa, Directorul General care controlează activitatea din România a grupului spaniol Gran Via, dezvoltator care a început construcția unui ansamblu de proporții pe litoral.

Este vorba despre proiectul Gran Via Marina situat în apropierea centrului comercial Vivo, care va cuprinde, în final, trei clădiri cu câte 192 de apartamente și cinci imobile cu 130 de locuințe fiecare. În prezent, se lucrează la prima fază de dezvoltare, mai exact la construcția unui bloc cu 11 etaje și 192 de unități. Lucrările de construcții se află la stadiul de structură, finalizarea acestora fiind așteptată pentru sfârșitul verii lui 2020.

gran via marina ansamblu rezidential gran via constanta

Proiectul va cuprinde patru sau cinci faze, potrivit dezvoltatorului, în funcție de cum se va desfășura procesul de vânzare. „Începem construcția unei noi faze în momentul în care s-a vândut aproximativ 50% din numărul de apartamente”, ne-a explicat Antoanela Comșa.

gran via marina

Terenul pe care se construiește, în prezent, proiectul Gran Via Marina a fost achiziționat de acționarii companiei în 2007, pentru ca un an mai târziu aici să înceapă dezvoltarea unui proiect, pus în așteptare însă în 2009.

gran via marina interior

„Nu am dezvoltat până acum în Constanța dat fiind faptul că aveam suficient teren în București. A fost mai simplu să dezvoltăm în București unde aveam mult mai multe resurse disponibile”, a spus Directorul General, menționând, totodată, că pe parcursul anului 2019 își propune să vândă cel puțin 100 de locuințe din totalul de 192 disponibile în prima fază de dezvoltare.

Citește și: Real estate-ul un domeniu al bărbaților? Nici vorbă, spune Antoanela Comșa, femeia aflată la conducerea unuia dintre cei mai mari dezvoltatori din România

Citește și: Vine criza în imobiliare? Scad prețurile? Ce se întâmplă, de fapt, cu piața rezidențială din București în 2019

Citește și: Gran Via pregătește un nou proiect imobiliar în Constanța. Investiția inițială se ridică la 10 milioane de euro

banner CPI national 2019

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])