Acesta este clientul-vedetă al zonelor centrale din Capitală pe segmentul rezidențial nou

Clientul-vedetă atras de proprietățile rezidențiale noi disponibile în zonele centrale ale Capitalei a fost, în 2018, antreprenorul, potrivit reprezentanților companiei de consultanță imobiliară The Concept Real Estate Advisors. Iată care sunt așteptările lor pentru anul 2019.

clienti zone centrale bucuresti

Peste 30% dintre cei care au căutat și au cumpărat un apartament nou pe parcursul anului 2018 în zona Unirii au fost antreprenori, în timp ce în Victoriei aceștia au depășit 50%. Mulți au văzut achiziția ca pe o investiție.

„Antreprenorii au în comun educația financiară riguroasă fără de care un business nu poate avea succes. Astfel, aceștia aleg să își securizeze profiturile în investiții imobiliare pe termen lung”, a declarat Claudia Tudor, Sales Manager The Concept Real Estate Advisors.

banner cpi gala

Mai mult, ponderea totală a tranzacțiilor din 2018 în ansambluri rezidențiale noi, în construcție, în zone-cheie din Capitală, realizate în scop investițional ajunge, potrivit reprezentanților companiei de consultanță imobiliară, până la 25%.

Ce caută cei care cumpără o locuință în centrul Bucureștiului

Ponderea celor care cumpără apartamente noi situate în centrul orașului cu scopul de a se muta în locuințele respective rămâne în continuare majoritară, respectiv de 75%. Cumpărătorii își doresc să obțină astfel un standard al calității vieții mult mai bun.

Clientul final ține însă cont și de potențialul de investiție pe termen lung pe care îl pot avea apartamentele.

„Principalul factor de decizie de cumpărare pentru acesta a fost în mod cert locația, dar și conceptul proiectului, prin factori importanți precum suprafețele apartamentelor, căutând în mod special un upgrade a prezențentei locuițe, finisaje sau dotări”, a explicat Nicușor Miliță, Sales Manager The Concept Real Estate Advisers & Heritage Properties.

Profilul cumpărătorului. Așteptări pentru anul 2019

În 2018, clienții care au cumpărat locuințe noi au venit, în principal, din IT, din sectorul medical și farmaceutic, din sectorul financiar-bancar, din cel al profesiilor liberale, dar și din construcții, imobiliare sau inginerie.

„În 2019, credem că vor crește tranzacțiile cu clienți ale căror ocupații sunt – cadre militare, diplomați, angajați de stat sau magistrați, întrucât li se vor oferi facilități salariale în vederea achiziționării unei locuințe permanente”, a explicat Claudia Tudor.

Citește și: Ce se va întâmpla cu prețurile anul viitor și care va fi atuul dezvoltatorilor? Daniel Tudor, CEO The Concept: Vești proaste vin de la cei care nu sunt pregătiți să facă față provocărilor

Citește și: Un profesionist în imobiliare, cu 23 de ani de experiență, le răspunde celor care vorbesc despre o criză în branșă: „Este o poveste legată de marketing apocaliptic”

Citește și: La 29 de ani are deja 8 ani de experiență în real estate și este Sales Manager. „Este un domeniu complex, dar aduce satisfacții înzecite”

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])