Adrian Erimescu: ”Singura constantă este schimbarea”

CEO-ul și cofondatorul Imobiliare.ro a participat, în calitate de speaker, la Forbes CEE Forum, eveniment ce reunește autorități și mari companii regionale.

adrian erimescu cpi tmAdrian Erimescu spune că, în cazul companiilor de online, singura constantă este schimbarea. ”Noi ca business suntem online, mie îmi place să spun că suntem cu un picior în piața imobiliară și cu unul în tehnologie și în criză era foarte interesant, că piciorul din piața imobiliară pleca la vale și cel din tehnologie este tot timpul pe nisipuri mișcătoare, așa  că în cultura noastră organizațională și cred că în general în cultura organizațională a unei companii de online, singura constantă este schimbarea”, a explicat Adrian Erimescu, CEO și cofondator Imobiliare.ro, speaker al panelului dedicat inovației din cadrul Forbes CEE Forum, eveniment ce a avut loc pe 20 și 21 septembrie la București.  ”Inovația vine peste acest strat, este o cultură deschisă la a experimenta, la a da cu capul de pragul de sus, la a da cu nasul de podea și acesta este cumva elementul esențial în firmele de tehnologie pe care le admir și pe care le urmăresc. Scopul inovării și efectul ei este că simplifică viața utilizatorului, atunci vedem foarte bine un produs inovativ, în momentul în care, pentru mine ca utilizator, acel proces devine mai simplu.”

Pentru a ilustra modul în care inovația simplifică viața utilizatorului unui produs, Adrian Erimescu a relatat audienței o discuție pe care o avusese cu doar câteva minute înainte de începerea discuțiilor. „Am discutat cu un client pe care-l cunosc de ceva vreme și care-mi povestea cum unul din produsele noastre de la Imobiliare.ro i-a transformat agenția imobiliară, pentru că a trecut dintr-o fază în care, în urmă cu niște ani buni de zile , trebuia să parcurgă un ziar și să vadă care sunt anunțurile de la proprietari și să înțeleagă ce vinde fiecare acolo într-o etapă în care toate prorpietățile publicate de proprietarii din piață în vin în platforma CRM cu tot cu fotografii, cu detalii și asta se întâmplă în timp real zi de zi. Inovația simplifică viața utilizatorului, A detaliat Adrian Erimescu.

La întrebarea moderatorului legată de motivele pentru care o companie are nevoie de  inovație, Adrian Erimescu a răspuns: ”Suntem în online, iar competitorii noștri pot fi oriunde, piața este globală și poate apărea oricând un model disruptiv. Prin urmare, încercăm să fim conectați mereu cu noutățile în domeniul nostru și să fim noi disruptivi pentru noi înșine. Încercăm să schimbăm lucrurile în modelul de business, în felul în care furnizăm serviciile chiar când ne este bine, înainte să vină alții să le schimbe în defavoarea noastră.”

Nu în ultimul rând, CEO-ul și cofondatorul Imobiliare.ro a explicat cum inovațoia în tehnologie poate conduce la îmbunătățirea unui întreg sector economic. ”În România, în urmă cu 8-9 ani, transparența pieței imobiliare era zero, astăzi avem indici imobiliari, analize și rapoarte de piață pe care le calculăm folosind «big data», jurnalizăm toate evoluția ofertei și cererii din piață, din Imobiliare.ro, prin prisma celor 1,2 milioane de utilizatori care ne vizitează lunar și în acest fel putem să facem profile atât ofertei, cât și cererii.  În felul acesta,  întoarcem valoare către jucătorii din piață, astfel încât un dezvoltator, de exemplu, să știe, nu doar să intuiască sau să bănuiască care este cererea și tendința pe diferite segmente, în funcție de bugete, de amplasament, număr de camere”, a spus Adrian Erimescu.