Ambasada Egiptului, în casa primului șef al CIA din România

DTZ Echinox a intermediat tranzacția prin care Ambasada Republicii Arabe Egipt și-a schimbat reședința oficială în zona Dorobanți.

Piata DorobantiProprietatea premium are un amplasament ideal în Piața Dorobanți, fiind situată în apropierea a numeroase sedii de ambasade și reședințe oficiale și beneficiază de acces facil spre centrul și nordul Bucureștiului, potrivit reprezentanților DTZ Echinox.
Resedința spectaculoasă a fost construită în anii 1942 de către descendenți ai Generalului Ioan Emanoil Florescu, fost ptim-ministru al României și ”arhitect” al armatei române moderne timp de 18 ani înainte de războiul de independență de la 1877. După cel de-al doilea Război Mondial, casa a servit ca reședință pentru diverși diplomați ai Statelor Unite, inclusiv pentru primul șef al delegației CIA din România în anii ‘60. Imobilul a fost complet renovat și restaurat în urmă cu opt ani, păstrându-se caracterul istoric al proprietății. Proprietatea dispune de parter, două etaje și pod. Construcția se desfășoară pe 1.000 de metri pătrați, iar zona de living si dining are deschidere directă spre gradină, ideală pentru recepțiile oficiale.

Potrivit reprezentanților companiei care a intermediat tranzacția, DTZ Echinox, cartierul Dorobanți este vizat de multi expați și diplomați care caută un amplasament exclusivist pentru locuirei. Zona este, de asemenea, bine cunoscută pentru numeroase sucursale de bănci, restaurante cu renume, cafenele, magazine alimentare și buticuri de modă, dar și de parcurile din zonă.

 

rsz_raluca_plavita„Colaborarea cu Ambasada Egiptului la București și cu Comitetul Oficial al MAE din Cairo pentru achiziția reședinței oficiale a necesitat un angajament deplin și activ pentru a reuși să identificăm cea mai potrivită proprietate care să deservească în totalitate nevoile Ambasadei în conformitate cu standardele impuse de către guvernul Egiptului, atât din punct de vedere al securității cât și al facilităților”, spune Raluca Plaviță (foto), Associate Director Residential Department.

Până acum, reședința oficială a Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România s-a aflat într-o vilă interbelică. Alegerea unei proprietăți pentru o reședință oficială de Ambasadă nu a fost deloc ușoară, însă suntem încântați de identificarea, împreună cu DTZ prin Raluca Plaviță, a celei mai bune oportunități în termeni de zonă, acces și securitate. Colaborarea cu Raluca Plaviță, care a dat dovadă de profesionalism și dedicare în întreg procesul de relocare, a ușurat procedurile de achiziție impuse de guvernul Egipt. Raluca a coordonat eficient negocierile între părți și ne-a sprijinit complet în procesul de raportare către Ministerul Afacerilor Externe de la Cairo”, declară Excelenta sa – H.E. Mohamed Alaaeldin Aly Shawky Elhadidi, ambasadorul Republicii Arabe Egipt în România.

Departamentul rezidential al DTZ Echinox include servicii complete atât de vânzare, cât și de închiriere pentru companii multinaționale de prestigiu și pentru ambasade, și este permanent implicat în mutarea și deschiderea de noi sedii de ambasade în România sub îndrumarea și consilierea Ministerului Afacerilor de Externe.