Ansamblurile rezidențiale, în vizorul Pony Car Sharing

Compania vizează, pe termen mediu, ansamblurile rezidențiale pentru dezvoltarea serviciului său de car sharing la nivelul Bucureștiului.

bmw-i3-baneasa-525x350Pony Car Sharing, companie înființată în 2015 la Cluj-Napoca, are o flotă de 50 de mașini în orașul de pe Someș și a marcat ieri intrarea pe piața din București printr-un un program dedicat mediului de business. Astfel, Pony Car Sharing are în plan achiziţia,până la sfârşitul anului a 15 modele BMW i3 care vor fi folosite într-o serie de programe în Cluj şi Bucureşti. Este un record pentru o astfel de achiziţie în România. Flota include atât automobile electrice cât şi range extender.

Pony Car Sharing a creat un program dedicat pentru clădirile de birouri, care presupune preluarea şi returnarea maşinii într-o zonă fixă (station based car sharing). Acesta se poate dovedi o soluţie ideală pentru companiile care au nevoie de un automobil pentru deplasările zilnice de serviciu de la birou. În aceste condiţii, un automobil electric se poate dovedi o formulă facil de implementat – de fiecare dată cursa terminându-se cu returnarea maşinii la staţia de încărcare. Automobilul electric poate să fie o soluţie ideală pentru oraş, costurile de utilizare şi întreţinere fiind semnificativ mai mici. Prima astfel de stație a fost inaugurată acum trei săptămâni în complexul office Băneasa Business & Technology Park. Programul de teste de business car sharing la Băneasa Business & Technology Park s-a desfăşurat pe o perioadă de trei săptămâni, gratuit, pentru companiile prezente în clădirea de birouri. În această perioadă s-au înscris in program peste 60 de persoane şi au fost efectuate peste 200 de curse.

„Vrem să oferim o alternativă la automobilele din flota proprie a companiilor. Obiectivul nostru este să asigurăm un cost lunar sub nivelul unei rate de leasing. În plus, avantajul nostru este că sistemul nostru de aplicații oferă transparență, claritate şi flexibilitate. Considerăm că serviciul are potenţial de dezvoltare pentru Bucureşti şi luăm în calcul să construim formule asemănătoare şi pentru complexele rezidențiale de la marginea Bucureștiului. După orele de program şi în weekend mașinile vor putea fi folosite şi în sistem privat”, explică Demis Ghindeanu, unul dintre fondatorii Pony Car Sharing.

Sursa foto: Photoliu