Anul a trecut, pandemia a venit, prețurile din București încă rezistă. Săptămâna trecută erau cu 5% mai mari ca în 2019

Săptămâna trecută, metrul pătrat se vindea în București cu 1.350 de euro, preț care îl depășește pe cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, în ciuda turbulențelor apărute în ultimele luni la nivelul întregii țări pe fondul pandemiei de COVID-19.

Prețul mediu solicitat de proprietari și dezvoltatori pentru apartamentele scoase la vânzare în Capitală a ajuns în intervalul 8-14 iunie la 1.350 de euro/mp, menținându-se relativ stabil față de începutul verii.

Acesta se menține, totodată, cu circa 5% peste nivelul înregistrat în a două săptămână din iunie 2019, potrivit datelor Imobiliare.ro centralizate de platforma de real estate intelligence Analize Imobiliare, dar înregistrează o scădere ușoară față de luna trecută.

DESCARCĂ AICI raportul integral Analize Imobiliare aferent intervalului 8-14 iunie cu evoluția indicatorilor din principalele orașe ale țării.

Tot săptămâna trecută circa 13.530 de cumpărători căutau activ o proprietate în Capitală, iar la nivelul pieței erau disponibile la vânzare aproape 6.400 de case și apartamente.

De menționat este și faptul că, în mai, cererea de credite ipotecare pentru achiziția locuințelor din București și din zona periurbană a fost cu 29% mai mare decât cea raportată în perioada similară din 2019, conform datelor KIWI Finance, iar prețul de tranzacționare pentru apartamentele și casele achiziționate prin credit ipotecar sunt cu 12% peste nivelul de anul trecut.

Citește și: „Location, location, location”, dar nu-l subestima pe Max. Dacă el nu e fericit, ea nu cumpără casa

Citește și: 60% dintre corporatiștii din București și Cluj au încă biroul în sufragerie. Când se întorc la sediu?

Citește și: România, poziție puternică în UE. În timp ce francezii raportează scăderi de 61% într-un an la nivelul lucrărilor de construcții, noi avem cea mai mare creștere

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])