Apartament în clădire istorică, sau un penthouse într-un ansamblu rezidențial nou?

Un nou material realizat de Imobiliare ro. pune în oglindă două proprietăți care se încadrează în aproximativ același buget.

Cu toate că au multe lucruri în comun, sunt spațioase și sunt poziționate în cartiere centrale, locuințele sunt complet diferite. Este vorba despre un penthouse situat într-un ansamblu rezidențial nou și un apartament istoric, care se află în Timișoara, zona Piața Unirii.

Apartamentele din clădiri istorice, vechi de sute de ani, sunt martorii incontestabili ai istoriei, proprietăți care în ciuda trecerii timpului și-au păstrat identitatea și farmecul inițial.

Considerate de investitori adevărate bijuterii imobiliare, o bună parte dintre aceste proprietăți, au fost achiziționate și recondiționate, transformate fie în spații de birouri, fie în locuințe private. Este și cazul apartamentului prezentat în materialul realizat de Imobiliare.ro, un apartament situat în Palatul Bruck din Timișoara.

Cunoscută și sub numele de Casa Bruck clădirea a fost construită în anul 1910 după planurile arhitectului László Székely în stilurile Art Nouveau și Secession, cu un caracter ușor eclectic. În strânsă legătură cu povestea casei este și farmacia de la parterul clădirii. Proprietarul clădirii de la acea vreme, Salamon Bruck, care era de asemenea farmacist, a deschis farmacia de la parterul imobilului, ce funcționează și astăzi și care păstrează piesele din mobilierul original.

Apartamentul prezentat în reportaj se află la etajul I al Casei Bruck, are o suprafață utilă de 110 mp, și are o valoare de 285.000 de euro. Vezi aici avantaje și dezavantaje.

Proprietăți cu elemente de unicitate a căror valoare se păstrează în timp

În ceea ce privește proprietățile cu elemente de unicitate, penthouse-ul prezentat în a doua parte a reportajului, are, de asemenea, o notă distinctivă în peisajul imobilar, lucru ce îi conferă o valoare incontestabilă în piață.

Situat într-un ansamblu rezidențial nou, din centrul orașului Timișoara, penthouse-ul aflat la 70 de metri deasupra orașului, a fost personalizat încă din stadiul de planșă al proiectului Isho. Proiectul Isho este gândit și realizat la standarde occidentale, cu finisaje de calitate și echipamente performante. Totodată penthouse-ul vine la pachet cu anumite beneficii, între care luxul de a trăi într-un cartier ce dispune de o serie de servicii, un lifestyle urban, stil de viață sănătos – facilități sportive și multe altele.

Suprafața penthouse-ului este de aproximativ 100 mp, iar valoarea acestuia este de 300.000 de euro.

Vezi aici avantaje și dezavantaje.

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])