Apartamentele din acest hub de business al Bucureștiului se vând ca „pâinea caldă”. Valoarea tranzacțiilor a crescut cu 24% într-un an

Cartierul de afaceri Pipera din București a devenit tot mai atractiv, nu doar pentru companiile aflate în căutarea unor noi spații moderne de lucru, ci și pentru cumpărătorii de pe segmentul rezidențial. Valoarea tranzacțiilor cu apartamente a crescut, într-un an, cu 24% și s-a apropiat de pragul de 32 de milioane de euro.

S-au închis, doar pe parcursul lui 2019, 339 de tranzacții cu apartamente în acest cartier din nordul Capitalei care, în paralel, funcționează ca unul dintre marii poli de business ai orașului și include sediile unor companii internaționale cu renume, pentru care lucrează aproximativ 65.000 de angajați.

Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 31,6 milioane de euro. Fiind vorba despre o zonă eminamente nouă pentru dezvoltările rezidențiale, apartamentele noi au primat în totalul tranzacțiilor. Cu 325 de unități vândute în ansamblurile construite aici în ultimii ani, Pipera a fost vedeta Sectorului 2 în 2019 la acest capitol și a devansat în top chiar și zona centrală a orașului.

Mai mult, valoarea cumulată a tranzacțiilor cu apartamente noi din Pipera a fost a doua cea mai mare din întreg sectorul, potrivit datelor publicate în cel mai nou raport elaborat de Imobiliare.ro și Analize Imobiliare, în colaborare cu Primăria Sectorului 2. DESCARCĂ GRATUIT RAPORTUL

Iată cum au evoluat vânzările de apartamente noi, situate în blocuri construite după anul 2000, și în celelalte cartiere din Sectorul 2 al Capitalei:

  • Pipera: 325 apartamente noi vândute, tranzacții în valoare de 30,9 milioane de euro
  • Centru: 273 apartamente noi, 34,2 milioane de euro (*zona centrală cuprinsă pe raza sectorului)
  • Pantelimon: 257 apartamente noi, 18,4 milioane de euro
  • Colentina: 250 apartamente noi, 16,8 milioane de euro
  • Tei: 110 apartamente noi, 14,2 milioane de euro
  • Floreasca: 9 apartamente noi, 1,4 milioane de euro
  • Vatra Luminoasă: 9 apartamente noi, 1,4 milioane de euro

Cumpărătorii interesați de apartamentele disponibile în Pipera se împart în două categorii. Sunt fie angajații companiilor care își au sediile în zonă, interesați să beneficieze de facilități de top și de confort peste medie, fie investitori. Aceștia din urmă cumpără chiar și câte trei astfel de unități pe care le închiriază ulterior tot celor care lucrează în Pipera.

 

Ansamblurile rezidențiale situate în acest hub de business și în împrejurimi vor livra, în total, sute de apartamente noi pe parcursul anilor următori. Iată care sunt principalele dezvoltări din zonă, la ora actuală.

Chiar și dacă în „nouă normalitate” sau în perioada post-pandemie un număr tot mai mare de bucureșteni vor avea posibilitatea de a lucra remote și apropierea față de birou ar urma să-și mai piardă din greutate în alegerea unei locuințe, Pipera tot are o serie de beneficii. În primul rând, prețurile sunt puțin mai accesibile aici față de cele practicate în alte cartiere din nordul Capitalei.


În al doilea rând, oferă o proximitate bună față de diverse zone comerciale, precum mall-ul Promenada, și acces la metrou.

Tot aici au fost realizate două mari proiecte de infrastructură – Pasajul Pipera și conexiunea la Autostrada A3. Lucrările la Șoseaua Fabrica de Glucoză, una dintre principalele sale artere de circulație, au fost finalizate chiar luna trecută. Situația traficului rutier rămâne însă de îmbunătățit, în special la orele de vârf.

Citește și: Tranzacții de peste 321 de milioane de euro în Sectorul 2. Pantelimon și Colentina, printre cele mai active cartiere

Citește și: Vânzările de imobile, în creștere în iunie. Ne apropiem de nivelul de la începutul pandemiei

Citește și: Nu ai bani de avans? Nicio problemă. Fondul de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români” te salvează cu bani de la firme. Vezi ce implică noua propunere legislativă

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])