Aproape 21% dintre locuințele terminate în 2017 nu au canalizare

Aproape 21% dintre locuințele terminate în 2017 nu au canalizare, potrivit unui raport al Institutului Național de Statistică (INS) cu privire la fondul de locuințe aferent anului trecut.

locuinte noi utilităti

Dacă în mediul urban 89% dintre locuințele date în folosință anul trecut au canalizare, în zona rurală doar 67,6% dispun de aceasta.

Tot în mediul rural, 89,6% dintre locuințele terminate în 2017 au apă curentă, față de 91,8% în cazul celor construite în orașe. La nivel național, 90,8% dintre locuințe au apă curentă.

locuinte noi 2017 utilitati
Infografic INS

Din numărul total de locuințe, 99,9% dintre cele terminate în 2017 au instalație electrică și 88,9% sunt racordate la sistemul de încălzire prin termoficare și dispun de încălzire centrală. De asemenea, 97,9% dispun de baie.

Pe parcursul anului trecut au fost date în folosință 53.347 de locuințe la nivel național, cele mai multe dintre acestea aflându-se în județele Ilfov, Cluj și Timiș.

Citește și: Cum arată locuințele românilor? Județele unde găsești cele mai spațioase camere

Citește și: Cum a evoluat fondul de locuințe din România în 2017

Citește și: Topul județelor unde au fost date în folosință cele mai multe locuințe anul trecut. Ce materiale au preferat constructorii?

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])