Aproape 3 milioane de extrase de carte funciară, eliberate online

Aproape 3 milioane de extrase de carte funciară au fost eliberate online de la începutul lui 2020, anunță reprezentanții Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

De la începutul anului au fost eliberate online 2,93 milioane de extrase de carte funciară și 497.621 de extrase de plan cadastral.

Documentele pot fi obținute în câteva minute și sunt acceptate, la ora actuală, de 20 de instituții bancare și nebancare, printre care se numără Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Primăria Sectorului 4 din București, bănci ca ING Bank, CEC Bank și BCR.

ANCPI și-a reluat activitatea directă cu publicul la mijlocul lunii trecute, după ce ghișeele s-au închis în martie în contextul pandemiei. Reprezentanții agenției au actualizat sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară e-Terra, iar serviciile au fost oferite online, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Doar în prima zi au fost înregistrate online peste 30.000 de cereri, de la extrase de carte funciară pentru informare și încheieri de carte funciară până la recepții tehnice și expertize juridice.

Citește și: Nu ai bani de avans? Nicio problemă. Fondul de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români” te salvează cu bani de la firme. Vezi ce implică noua propunere legislativă

Citește și: Noua Casă a suferit, deja, o modificare. Apartamente noi mai mari, bani mai mulți

Citește și: Cum au evoluat prețurile de tranzacționare pe piața rezidențială în primul trimestru din 2020 – DATE EUROSTAT

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])