Aproape toate apartamentele disponibile în prima fază de dezvoltate în Record Park, vândute la câteva luni de la lansare. Când este așteptată livrarea acestora

Aproape toate apartamentele aferente primei faze de dezvoltare a proiectului de anvergură Record Park din Cluj-Napoca au fost contractate la doar câteva luni de la lansare. Lucrările de construcții au fost demarate deja.

record park cluj

Lansat în luna octombrie a anului trecut, Record Park este unul dintre cele mai noi și mai ambițioase proiecte imobiliare demarate în Cluj-Napoca. Acesta este dezvoltat pe un teren de 17.000 de mp și va dispune, la final, de o suprafață construită de 36.000 de mp, incluzând atât spații rezidențiale, cât și funcții de retail și spații de birouri.

Dezvoltarea segmentului său rezidențial se realizează în două faze, prima cu 158 de apartamente, iar cea de-a doua cu 78. Lucrările de construcții au fost demarate, iar până acum au fost vândute cele mai multe dintre locuințele disponibile în prima etapă.

„Până în prezent au fost vândute 121 de apartamente, iar livrarea lor urmează să se facă începând cu primăvara anului 2020”, ne-a declarat Rafaela Nebreda, owner and managing partner Imoteca, agent exclusiv pentru proiectul Record Park.

banner CPI national 2019

„Cumpărătorii din Record Residence sunt foarte diferiți ca vârstă, ocupație sau statut social, dar au în comun cu toții faptul că își doresc un stil de viață calitativ, modern, și că apreciază inovația și calitatea”, ne-a mai spus ea.

Cele mai căutate locuințe sunt, potrivit managing partner-ului Imoteca, cele de 2 și 3 camere.

proiect mixt record park

Pe lângă cele 236 de apartamente, în cadrul Record Park se vor mai găsi 12.000 de mp de birouri, 1.000 de mp de spații comerciale și 7.000 de mp de spații verzi. Proiectul va cuprinde și un restaurant, o piscină deschisă cu acoperiș retractabil, un club sportiv, magazine mici și o grădiniță cu locuri de joacă.

Întrebați de ce au ales Cluj-Napoca pentru dezvoltarea Record Park, care va necesita o investiție estimată la 42 de milioane de euro, reprezentanții dezvoltatorului Speedwell spun că văd orașul ca fiind unul aflat într-o etapă de dezvoltare accelerată, nu doar din punct de vedere economic, ci și din punct de vedere cultural și social.

Mai mult, ei susțin că, în sine, proiectul a fost gândit pentru a fi unul de regenerare urbană, perfect potrivit orașului.

record park cluj

„Am vizitat terenul acum cinci ani și am văzut toate elementele necesare pentru un început nou. Există o școală chiar în fața terenului, există o nouă clădire de birouri pe partea opusă și centrul vibrant al orașului Cluj este la o distanță mică de mers pe jos de teren”, ne-a declarat Jan Demeyere, unul dintre fondatorii Speedwell, cu peste 10 ani de activitate în România.

„Știam că această locație a fost perfectă pentru a dezvolta un proiect mixt. Am îmbinat serviciul, spațiile comerciale și timpul liber într-un singur proiect. Credem că acesta este viitorul planificării urbane, creând un mic oraș într-un oraș și creând o comuniune vibrantă”, a mai adăugat omul de afaceri belgian.

Compania de dezvoltare imobiliară Speedwell a mai lansat un proiect rezidențial, tot în luna octombrie a anului trecut, de această dată în Capitală.

Este vorba despre Triama Residence, ansamblu situat în zona de nord a orașului, pentru care prima fază va fi livrată în vara-toamna anului 2020.

Citește și: Investiție de 42 de milioane de euro într-un proiect mixt din Cluj-Napoca

Citește și: Cluj-Napoca, cu un pas înaintea Bucureștiului în topul calității vieții și nu numai. Ce așteptări ar trebui să avem în următorii ani de la evoluția celor două orașe

Citește și: Răzvan Cuc, RE/MAX România – Clujul este un Eldorado al țării, dar rămâne mult în urma altor orașe europene. Iată ce trebuie să facă agenții pentru a profita de potențialul pieței

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])