Are în plan investiții de peste 100 de milioane de euro. Cum a influențat COVID-19 activitatea acestui dezvoltator?

Pandemia de COVID-19 a generat o situație fără precedent pe piața imobiliară, dar cei mai mulți dezvoltatori și-au păstrat șantierele deschise și au avansat lucrările pentru proiectele avute în plan. Acesta a fost și cazul ansamblului Parcului20, situat în zona Expoziției din București și construit de Cordia România, companie care avea, până acum, în plan investiții semnifiativ pe plan local. Aflăm mai multe detalii despre activitatea dezvoltatorului în perioada de izolare și dacă obiectivele sale legate de investiții au fost influențate de pandemie de la Irina Albu, Sales & Marketing Director Cordia România.

„Activitatea pe șantierul Parcului20 a continuat în această perioadă conform graficului. Am implementat toate măsurile de protecție sanitară în contextul pandemiei de coronavirus, acestea adăugându-se măsurilor pe care noi oricum le avem pe șantier”, a declarat Irina Albu, Sales & Marketing Director Cordia România, în cadrul celei mai noi ediții imoExpert.

În momentul de față, se lucrează la fațada clădirii. Termenul de livrare pentru prima fază a proiectului, septembrie 2020, nu s-a schimbat, în ciuda situației care a apărut pe fondul COVID-19. Locuințele din a doua fază ar urma să fie predate un an mai târziu.

În toată perioada de izolare, dezvoltatorul și-a concentrat eforturile pe prezența sa în mediul online, discuțiile cu potenții clienți fiind mențiune astfel și realizate remote. Reprezentanții Cordia România spun că, în acest timp, au încheiat și câteva tranzacții și că au avut inclusiv leaduri noi venite din partea unor persoane din străinătate, din țări precum Marea Britanie, Irlanda sau Italia.

Cât despre situația pieței rezidențiale din București, Albu spune că aceasta este caracterizată printr-o cerere solvabilă, venită din partea unor clienți destul de educați cu privire la toate aspectele unei achiziții, de la facilitățile oferite de proiecte până la detaliile privind modalitățile de finanțare, și că în cadrul companiei nu se mizează pe scăderi ale prețurilor. Abia după încheierea celui de-al doilea trimestru vom putea trage o concluzie clară cu privire la adevăratul impact al pandemiei de COVID-19 asupra sectorului imobiliar, în opinia sa.

Irina Albu a dat, totodată, asigurări că situația apărută pe fondul răspândirii acestui virus nu va influența planurile Cordia România legate de investițiile avute în vedere în Capitală.

„Obiectivul Cordia pe termen mediu și lung este în continuare de a dezvolta anual un număr de 500 de apartamente și el nu s-a schimbat. Planul de investiții în valoare de 100 de milioane de euro anunțat anterior este valabil și această sumă se adaugă celei de 40 de milioane de euro, investiție în Parcului20 pe tot parcursul dezvoltării proiectului”, ne-a explicat ea în cadrul emisiunii imoExpert.

Reprezentanta Cordia România ne-a vorbit și despre modul în care s-au desfășurat lucrurile în ultimul timp în Ungaria, țara de origine a grupului Futureal din care face parte compania, unul dintre cei mai mari dezvoltatori și investitori din Europa Centrală și de Est, cu activități atât pe rezidențial, cât și pe segmentul office și pe cel al spațiilor de retail.

„Pe segmentul rezidențial, în toată această perioadă, colegii noștri din Ungaria au avut o activitate intensă, respectând toate reglementările impuse de autorități în contextul prevenirii răspândirii acestui tip de virus, la fel cum a fost cazul și în România. Grupul are mai multe proiecte în diverse stadii de dezvoltare. La unele dintre ele s-au făcut recepții și predări”, a menționat Irina Albu.

Principalul proiect dezvoltat de Futureal în Ungaria este localizat în Budapesta. Este vorba despre un proiect de regenerare urbană de anvergură, care se desfășoară pe o suprafață de 22 de hectare.

Citește și: Piața imobiliară, restart după COVID-19. Ce se întâmplă cu prețurile?

Citește și: Câte imobile s-au vândut în aprilie în România? DATE OFICIALE

Citește și: Tendințe în perioada de izolare. Ce s-a căutat și ce reduceri au încercat cumpărătorii să obțină de la dezvoltatori?

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])