„Atenție, se închid ușile!” – Avem metrou în Drumul Taberei. Cum stăm cu cererea și care sunt prețurile solicitate în zonă?

Magistrala de metrou Râul Doamnei-Eroilor, singura construită de la zero după Revoluție, a fost inaugurată oficial săptămâna aceasta. Cartierul Drumul Taberei a fost conectat, astfel, la rețeaua de metrou care traversează întreg orașului, chiar dacă acest lucru s-a întâmplat cu cinci ani întârziere față de termenul stabilit inițial. Cererea pentru apartamentele din zonă a crescut în ultimul an. Iată la ce nivel se află prețurile.

Foto: Facebook/Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor

Aproape 1.500 de potențiali cumpărători și-au arătat, săptămâna trecută, interesul pentru apartamentele din zona Drumul Taberei. Cererea a înregistrat o creștere față de nivelul atins în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Imobiliare.ro centralizate de Analize Imobiliare.

Numărul anunțurilor de vânzare cu apartamente din acest cartier este și el în creștere în ultimul an. Interesat de menționat este faptul că, deși deschiderea magistralei M5 a întârziat, metroul era menționat în anunțuri chiar și din 2019. La ora actuală, o treime din anunțurile de vânzare cu apartamente din Drumul Taberei au o referire făcută la metrou în descriere.

Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor oferă o cale de transport de mare capacitate și un mijloc de legătură între zona de sud-vest a Bucureștiului (Cartierul Drumul Taberei) și centrul orașului, pe o lungime de circa 7 km.

Aceasta cuprinde un depou și 10 stații –  Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Prețul mediu de vânzare pentru apartamentele din cartierul Drumul Taberei a urmat un trend ascendent. În prezent, proprietarii solicită circa 1.140 de euro/mp util. În perioada similară din 2019, prețul mediu se situa în jurul valorii de 1.070 euro/mp util.

Chiriile se mențin constante în Drumul Taberei, zona fiind în mod normal de interes inclusiv pentru studenții facultăților care își au sediile în apropiere. Un apartament cu 2 camere poate fi închiriat aici, în medie, cu 300 de euro/lună. Poți afla AICI mai multe despre evoluția pieței chiriilor din București.

Citește și: Piața chiriilor la începutul toamnei. Aproape 14.000 de apartamente își așteaptă chiriașii în patru mari orașe

Citește și: În cât timp se vinde un apartament în București și Cluj-Napoca? Marja de negociere practicată

Citește și: Aproape 30.000 de locuințe au fost finalizate în prima jumătate a anului. București-Ilfov, în top

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])