Investițiile producătorului de acoperișuri în divizia sa de rezidențial au avut ca efect creșterea cifrei de afaceri de anul trecut cu 41%.
Bilka, unul dintre principalii jucători din piața de acoperișuri, a încheiat 2016 cu o cifră de afaceri de peste 60 milioane de euro, în creștere cu 41% față de 2015, când a înregistrat afaceri de 43 milioane euro. Compania a fost în 2016, pentru al treilea an consecutiv, cel mai mare consumator român de tablă prevopsită, cu peste 63.000 de tone achiziționate, potivit reprezentanților săi.
”Rezultatele înregistrate anul trecut sunt efectele imediate ale proiectului investițional de 10 milioane de euro, demarat în 2014 și finalizat în 2016. În urma acestui proiect s-a achiziționat și integrat în fluxul de producție o nouă platformă de producție de 27.000 mp, s-au instalat 25 noi linii de producție, s-au lansat 3 noi modele de țiglă metalică și, astfel, am încheiat investițiile pentru divizia de rezidențial. Toate acestea se văd în creșterea cifrei de afaceri din 2016 care a fost de 41%”, declară Horațiu Țepeș, proprietar BILKA.
Piața de acoperișuri a crescut în ultimii ani cu 5 – 10 procente și a ajuns anul trecut să depășească, pentru prima dată, pragul de 32 milioane de metri pătrați, înregistrați în 2008. În 2016 piața s-a aflat la cel mai ridicat nivel existent în România, 35 milioane de metri pătrați. Această creștere vine pe de-o parte din creșterea consumului, a nevoii de noi locuințe sau renovări, dar și din investițiile care s-au realizat în acest sector, în ultimii ani.
”Și pentru anul acesta așteptăm o creștere a pieței de 10%. Ne bazăm în primul rând pe contribuția companiei la creșterea pieței. O piață nu poate crește fără ca principalii jucători să investească în inovație, tehnologie și noi produse. Dacă în 2016 cea mai mare creștere a venit din creșterea BILKA, cel mai probabil, lucrurile nu se vor schimba semnificativ anul acesta. În al doilea rând, ne bazăm pe trendul pieței din ultimii ani, pe studiile oficiale care arată că piața de construcții va înregistra în 2017 o creștere de până la 5%, pentru sectorul rezidențial se estimează o creștere de până la 10%, iar numărul autorizațiilor de construcții, numai în mediul urban a crescut anul trecut cu 5%. Sunt statistici care ne permit să fim optimiști, să vedem și în 2017 o creștere considerabilă a pieței de acoperișuri”, precizează Horațiu Țepeș.