Brexit: Creștere de peste 60% a căutărilor de locuințe în România generate din Marea Britanie

Cele mai multe căutări de locuințe generate de utilizatori români stabiliți în afara țării au vemit din Italia, potrivit Imobiliare.ro.

http://www.imobiliare.ro/În lunile iunie și iulie ale acestui an, căutările de proprietăți generate de utilizatori români stabiliți în Marea Britanie au consemnat un salt de peste 63% comparativ cu intervalul similar al anului precedent – acesta fiind, de departe, cel mai mare avans care a avut loc în perioada menționată în ceea ce privește interesul din străinătate pentru piața imobiliară authotonă. Spre comparație, căutările din afara României s-au majorat, per ansamblu, cu circa 25% în acest răstimp, conform datelor Imobiliare.ro. Pe locul al doilea în clasamentul celor mai mari creșteri se situează Germania (+33%), Franța (+26%), apoi Spania (+20%), respectiv Italia (+16%). Românii din Italia râmăn însă lideri în ceea ce privește volumul căutărilor.

“Din punct de vedere a volumului de căutări, Regatul Unit se situează pe locul al doilea într-un clasament realizat pe primele șase luni ale acestui an; în ultimele 30 de zile, acesta și-a menținut poziția secundă, însă la o diferență foarte mică față de volumul căutărilor generate din Italia, deși numărul românilor stabiliți în Italia este net superior. La nivel de oraș însă, Londra a generat cele mai multe căutări de locuințe în prima jumătate din 2016 – aproape cât Roma și Milano la un loc. Pe următoarele locuri se află Germania, unde locuitorii din Munchen sunt cei mai activi; Spania, unde Madridul este vârf de lance și Franța”, completează Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Ce fel de proprietăți vor românii din afara țării?

Potrivit datelor Imobiliare.ro, cele mai multe căutări din afara țării (aproximativ 26,4% din total) au fost îndreptate asupra Bucureștiului și județului Ilfov, pe următoarele locuri situându-se județele aferente marilor orașe ale țării: Constanța (8,75%), Brașov (8,2%), Timiș (7,6%), Cluj (7,2%) și Iași (5,2%). Vizitatorii din Marea Britanie au fost concentrați pe aceleași județe, ordinea priorităților fiind însă ușor diferită: București-Ilfov (25%), Constanța (8,7%), Iași (7,9%), Brașov (7,8%), Cluj (6,5%) și Timiș (4,7%).