Care sunt zonele preferate de chiriașii expați?

Cartierele din nordul Bucureștiului, dar și cele centrale se numără printre zonele căutate de străini.

Pipera_vile_NordisPreferințele chiriașilor expați cu bugete de peste 1.500-2.000 euro includ mobilier glam (realizat din materiale de calitate sau cu finisaje lucioase, prețioase), placări ale podelelor și pereților cu materiale naturale – piatră sau lemn, tapet de calitate superioară, potrivit companiei de consultanță imobiliară Nordis.

Datorită multiplelor facilități care s-au dezvoltat în zona de centru- nord a Bucureștiului, cu noile construcții rezidențiale și de business, această zonă a devenit preferată de cetățenii străini, expați și diplomați.

Zona Băneasa – Pipera este o zonă preferată în general de familii care apreciază proximitatea școlilor și a grădinițelor internaționale, spațiile generoase în apartamente sau vile cu grădini individuale și piscine.
Ansamblurile rezidențiale care asigură atât intimidate cât și securitate sunt un punct de atracție al acestei zone.
Ca elemente în amenajarea interioarelor sunt căutate materialele naturale (lemn, piatră, piele). Amenajarea minimă a unei locuințe pentru închiriere la standardul zonei pornește de la 15.000 euro, dacă vorbim de un apartament cu 2-3 camere și de la 20.000 euro pentru o vilă medie.

Zona Herăstrău – Șoseaua Nordului este preferată atât de familiști, care apreciază proximitatea parcului și a grădinițelor cu predare în limbi străine, cât și de persoane tinere, active din punct de vedere social care apreciază apropierea restaurantelor, cafenelelor și a sălilor de fitness.
Amenajarea unei locuințe oferită spre închiriere la standardul zonei pornește de la 15.000 – 20.000 euro. Ca elemente în amenajarea interioarelor sunt căutate piesele de mobilier de foarte bună calitate și care să alcătuiască ansambluri glamorous în combinație cu tapițeriile și corpurile de iluminat.

Zonele Primăverii, Aviatorilor – Kiseleff, Dorobanți, Domenii și Floreasca –Barbu Văcărescu sunt apreciate atât pentru apropierea de parcurile Herăstrău, Kiseleff, Verdi sau Circului, cât și pentru calitatea clădirilor, securitatea imobilelor în particular și a zonelor în general. Accesul facil către zona centrală a orașului, proximitatea ambasadelor precum și a noului pol de business dezvoltat în ultimii ani în zona de nord sunt argumente la fel de puternice pentru alegerea acestor zone de către cetățenii străini.

Amenajarea la standardul zone a unei locuințe de închiriat, pornește de la 20.000 euro. Sunt preferate interioarele sobre, mature, cu piese de mobilier de foarte bună calitate, materialele naturale de calitate superioară.

Zonele Dacia, Polonă, Romană, Universitate sunt zone preferate de catre diplomați și de către persoane tinere care apreciază apropierea de centrul vechi cu restaurantele și cafenele sale, precum și accesul facil la mijloacele de transport în comun.
Amenajarea unei locuințe la standardul zonei pornește de la 10.000 euro.

Fiind o zona preferată de persoane tinere, boeme sunt apreciate spațiile luminoase, calde, pline de culoare și obiectele decorative avangardiste.

„În ultimii ani, am remarcat o continuă preocupare a proprietarilor pentru a oferi spații de calitate, dorința de a avea în proprietate apartamente unicat și pentru acest lucru apelează din ce în ce mai des la designeri de interior. Amenajările locuințelor de lux din București se fac la standarde apropiate de cele din țările vestice și sperăm ca în viitor să regăsim în cât mai multe case îmbinarea armonioasă între finisajele de top și interioare spectaculoase, unicat”, declară Irina Poștoacă, Expats Properties Department Manager, Nordis.