Cartierele clujene, creșteri pe linie în T3 2019. Arealul central și ultracentral, pe primul loc la scumpiri

Cartierele clujene cresteri pe linie in T3 2019 Arealul central si ultracentral pe primul loc la scumpiri
Pretențiile vânzătorilor din orașul de pe Someș variază între puțin peste 1.000 euro/mp și aproape 2.000 euro/mp

Comparativ cu Bucureștiul, marjele de creștere consemnate în orașul de pe Someș au fost semnificativ mai temperate.

În urma unei creșteri de 2,7% față de cele trei luni anterioare, pretențiile vânzătorilor de apartamente din Cluj-Napoca au ajuns, în al doilea trimestru din 2019, la o medie de 1.610 euro pe metru pătrat util (de la 1.570 de euro pe metru pătrat). Raportat la zone și cartiere, cel mai recent raport al Analize Imobiliare relevă că în orașul de pe Someș au avut loc, spre deosebire de Capitală, doar variații pozitive. Marjele de creștere au fost, însă, comparativ cu Bucureștiul, semnificativ mai reduse: cel mai mare avans, în cuantum de 5,5%, a avut loc în arealul central și ultracentral, la egalitate cu zona Someșeni. O creștere de preț de 4,7% a fost consemnată, de asemenea, în zona Gruia-Dâmbul Rotund-Gară-Bulgaria.

În celelalte cartiere ale Clujului, creșterile de preț resimțite trimestrul trecut s-au situat sub pragul de 4%. Astfel, cele mai reduse variații au avut loc în cartierele Iris (+1,1%, până la 1.500 de euro pe metru pătrat), Florești (+1,1%, până la 890 de euro pe metru pătrat) și Grigorescu (1,6%, până la 1.600 de euro pe metru pătrat).

Plopilor, la strânsă concurență cu centrul

La fel ca în Capitală, clasamentul zonelor cu cele mai scumpe apartamente din Cluj-Napoca a rămas neschimbat: arealul central și ultracentral se situează, în continuare, pe primul loc, cu o medie de preț de 1.940 de euro pe metru pătrat util (în creștere de la 1.840 de euro pe metru pătrat). Următoarele locuri sunt ocupate de Plopilor (unde așteptările vânzătorilor ajung la 1.860 de euro pe metru pătrat util), de Gheorgheni-Andrei Mureșanu (1.770 de euro pe metru pătrat util), dar și de Mărăști-Între Lacuri-Aurel Vlaicu (cu 1.640 de euro pe metru pătrat). La polul opus, cele mai ieftine apartamente pot fi găsite tot în localitățile limitrofe Florești și Baciu (1.050 de euro pe metru pătrat), acestea fiind urmate, la ceva distanță, de Someșeni (cu 1.270 de euro pe metru pătrat).

⇓ DESCARCĂ GRATUIT RAPORTUL INTEGRAL ANALIZE IMOBILIARE T3 ⇓

În toate cartierele clujene, nivelul actual al prețurilor apartamentelor este mai ridicat decât cel consemnat în perioada similară a anului anterior. Cele mai semnificative creșteri anuale au avut loc, însă, în Iris (+13,6%), în zona centrală și ultracentrală (+13,2%), în Baciu (+9,8%), în Plopilor (+9,4%) și, respectiv, în Gruia-Dâmbul Rotund-Gară-Bulgaria (tot un plus de 9,4%). Cele mai mici marje anuale de creștere pot fi observate, pe de altă parte, în câteva zone mai noi ale orașului: Zorilor (+0,8%), Florești (+2,8%) și, respectiv, Someșeni (+3,4%).