Câte garanții s-au acordat, până acum, prin programul Prima Casă 2018

Circa 2.900 de garanții și de promisiuni de garantare au fost acordate, până la începutul lunii aprilie, prin interdiul programului Prima Casă 2018.

Modificări Prima Casă

Pe lângă cele 2.900 de garanții și de promisiuni de garantare, un număr de aproximativ 1.000 de solicitări de garanții sau promisiuni de garantare se află în diverse stadii ale procesului de analiză, potrivit datelor Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), citate de Economica.net.

Programul Prima Casă 2018 a primit oficial undă verde în luna februarie, având un plafon de 2 miliarde de euro.

Băncile partenere sunt în acest an Bancpost, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale, CEC Bank, Credit Agricole Bank România, Garanti Bank, ING Bank, Leumi Bank România, Marfin Bank, OTP Bank România, Piraeus Bank, Raifeissen Bank, Banca Românească, Banca Transilvania și Unicredit Bank.

Până în primele zile ale lunii martie, 5% din suma alocată pentru anul acesta s-a epuizat deja.

Citește și: Ce spune ministrul Mediului de Afaceri despre programul Prima Casă

Citește și: Directorul FNGCIMM: „Am epuizat 5% din Prima Casă 2018”

Potrivit reprezentanților FNGCIMM, zilnic se primesc circa 60-70 de dosare Prima Casă. Durata necesară prelucrării unui astfel de dosar a scăzut de la 21 de zile, în 2017, la 5 zile, în prezent.

Citește și: Geo Mărgescu, CEO Forte Partners: Produsele create de Prima Casă nu sunt benefice pentru viitorul pieței imobiliare. Ce ar trebui să încurajeze, în schimb, statul

Citește și: Anca Bidian, CEO Kiwi Finance: „Nu moare nimeni fără Prima Casă”

 

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])