Ce locuințe caută în prezent românii? Pericolul la care se pot supune în alegerea casei lor de vis

Românii aflați în această perioadă în căutarea locuinței perfecte analizează ofertele disponibile pe piață încercând să le găsească pe acelea care bifează două criterii specifice.

Cumpărătorii sunt atrași de acele locuințe care dispun de cât mai mult spațiu, dar și de cele situate în zone scumpe, spune Rafaela Nebreda, managing partner Imoteca – The Residential Experts.

Aceste criterii pot să reprezinte și un pericol pe termen lung, dacă înainte de a achiziționa efectiv locuința cumpărătorii nu își fac bine calculele de risc.

„La momentul deciziei pentru achiziția unei locuințe, cumpărătorul trebuie să evalueze și să analizeze cu atenție o serie de factori pentru a preîntâmpina dificultățile sau chiar imposibilitatea de a achita ratele aferente acesteia. Este o investiție pe termen foarte lung, cu implicații pentru 20-30 de ani, poate”, a declarat Rafaela Nebreda, potrivit News.ro.

Managing Partnerul Imoteca explică, totodată, că persoanele interesate de cumpărarea unei locuințe trebuie să analizeze, înainte de a lua decizia finală, suprafața de care vor beneficia, dar și calitatea lucrării și zona, fără a uita să ia însă în considerarea potențialul de plată și posibilitatea de achitare a ratelor pe termen lung, inclusiv din perspectiva unui scenariu pesimist referitor la veniturile proprii.

Nebreda a mai atenționat, de asemenea, că în perioadele în care pe piață apar creșteri efervescente, așa cum s-a întâmplat până în 2008, cumpărătorii scăpau din vedere potențialele probleme economice care puteau să apară pe viitor.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])