Ce locuințe preferă românii care apelează la Prima Casă

Locuințele cu două camere se află pe primul loc în topul preferințelor românilor care apelează la programul Prima Casă.

locuinte prima casa 2018

Șase din zece români care au apelat în perioada ianuarie-mai 2018 la programul Prima Casă au ales să cumpere locuințe cu două camere.

Pe locul al doilea în topul preferințelor beneficiarilor programului s-au aflat locuințele cu 3 camere, cu o pondere de 30%, potrivit unui comunicat de presă emis de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM).

Totodată, ponderea imobilelor noi cumpărate prin Prima Casă a ajuns, în prezent, la 60%.

Citește și: Circa 9.400 de garanții și promisiuni de garantare au fost acordate în 5 luni prin Prima Casă

Citește și: Românii care au luat credite prin Prima Casă ar putea beneficia de darea în plată

Topul județelor unde au fost achiziționate cele mai multe locuințe prin Prima Casă

Cele mai multe locuințe au fost cumpărate prin Prima Casă în primele 5 luni ale anului în București-Ilfov, respectiv mai bine de 3.500.

A doua poziție în clasament este ocupată de județul Brașov unde circa 700 de locuințe au fost achiziționate prin intermediul programului. Acesta este urmat în top de județele Iași și Cluj.

Aproape 70% dintre beneficiarii programului sunt tineri cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, iar 12% au mai puțin de 25 de ani, potrivit datelor FNGCIMM.

Citește și: Anca Bidian, CEO Kiwi Finance: „Nu moare nimeni fără Prima Casă”

Citește și: Geo Mărgescu, CEO Forte Partners: Produsele create de Prima Casă nu sunt benefice pentru viitorul pieței imobiliare. Ce ar trebui să încurajeze, în schimb, statul

Citește și: Ce spune ministrul Mediului de Afaceri despre programul Prima Casă

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])