Ce locuințe vor căuta bucureștenii în 2018. Sunt dispuși să renunțe la spațiu pentru o zonă mai bună

Marea majoritate a bucureștenilor se vor orienta în 2018 către achiziția unor apartamente cu 3 camere.

Bucureștenii vor prefera apartamentele cu 3 camere în 2018, atunci când își vor căuta o locuință nouă, și se vor orienta către garsoniere și locuințe de tip studio pentru investiții, susțin specialiștii imobiliari care vor participa la Salonul Imobiliar București (SIB), unul dintre cele mai importante târguri de profil, care va fi organizat în perioada 2-4 martie la Palatul Parlamentului.

Până acum, mulți dintre locuitorii Capitalei alegeau apartamente cu 2 camere atunci când făceau prima achiziție de acest fel pentru familiile lor.

Sudul Bucureștiului rămâne, în continuare, foarte dinamic pe segmentul de apartamente noi, în special datorită proiectelor rezidențiale dezvoltate în zona Bulevarului Metalurgiei și în zona Dimitrie Leonida, aceasta din urmă oferind și acces facil la rețeaua de metrou a Capitalei.

În plus, persoanele interesate de cumpărarea unei locuințe sunt mult mai dispuse să renunțe la un spațiu mai mare pentru a-și găsi un apartament într-o zonă mai bună. “Se caută apartamente compacte, inteligent compartimentate, în zone bine deservite de mijloace de transport în comun, în special metrou, cu facilități medicale, educaționale și de petrecere a timpului liber în imediata apropiere”, explică participanții SIB, potrivit Forbes.

Aceștia menționează, de asemenea, că polii de dezvoltare comercială continuă să atragă și investiții în segmentul rezidențial, iar unele dintre cele mai importante zone de acest fel vor fi în perioada următoare Barbu Văcărescu-Aviației-Parcul Herăstrău, Grozăvești – Politehnică, Timpuri Noi, Theodor Pallady și zona Romexpo-Otopeni. Aceasta din urmă va deveni și mai atractivă odată cu finalizarea noii magistrale de metrou care va conecta Capitala cu aeroportul din Otopeni.

Peste 100 de ansambluri rezidențiale noi vor fi prezentate în cadrul ediției de primăvară a SIB. O zonă specială va fi amenajată exclusiv pentru agențiile imobiliare care au în portofoliu apartamente în blocuri vechi, construite înainte de anul 2000.

Printre brandurile expozante se numără Coldwell Banker, Impact (Greenfield&Luxuria Domenii), Sud Rezidențial, Hercesa, Onix, La Gloire, Belize Development, The Concept Group, The Skills, Premier Estate Management, In City, Nusco, Cartierul Solar, Top Home, Ambasad’Or Home și Militari Residence.

Clienții Imobiliare.ro, partener media principal al evenimentului, vor putea închiria un stand în cadrul SIB pentru 119 euro/mp, față de oferta standard de 169 de euro/mp. Pentru mai multe detalii legate de standurile disponibile, contactați AICI echipa Salonului Imobiliar București.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])