Ce s-a întâmplat în mai în rezidențial?

Luna trecută a fost una plină de evenimente în segmentul rezidențial al pieței imobiliare.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-spring-banner-rent-sale-real-estate-image20487170Luna mai 2017 a debutat cu o estimare a RE/MAX România, despre care am scris pe 2 mai, potrivit căreia, până la finalul anului, prețurile entru casele și apartamentele din România din zonele urbane vor crește cu 8-10%, comparativ cu valorile din 2016.  Dacă în 2016, în România, prețul mediu de vânzare pentru un apartament din zona urbană a fost de 1.150 euro/mp, pentru anul în curs, specialiștii RE/MAX anticipează o creștere situată între 8-10%. De asemenea, o evoluție asemănătoare este așteptată și în ceea ce privește chiria apartamentelor din zonele urbane, caz în care, până la finalul acestui an, prețul/mp va crește cu circa 7-10% față de tariful mediu din 2016, situat la 550 euro/mp.

Doar șase zile mai târziu, pe 8 mai, creșterea prețurilor a fost punctată de depășirea ”pragului psihologic” de 1.000 de euro pe metru pătrat util de locuință, preț cerut, în Constanța, oraș care intră astfel în clubul piețelor rezidențiale cu locuințe cu prețuri cerute cu patru cifre, alături de București, Timișoara și Cluj.

Creșterea rezidențialului din acest an a fost unul dintre subiectele de discuție și la cele două evenimente locale din seria ”Clubul Profesioniștilor în Imobiliare”, care au avut loc pe 25-26 mai la Timișoara și pe 30-31 mai la Brașov. . A doua zi a CPI-urilor locale, cea dedicată workshop-urilor, reprezintă o noutate absolută cu care Imobiliare.ro vine în întâmpinarea nevoii continue de dezvoltare personală a profesioniștilor în imobiliare. Mai multe detalii despre workshop-uri puteți afla AICI. Următorul eveniment din seria CPI va avea loc pe 29 și 30 iunie la Constanța.

Clientul a fost elementul central în jurul căruia au gravitat discuțiile din cadrul panelului dedicat, la CPI Timișoara, modului în care online-ul se/ne transformă și la care au participat, ca speakeri, Marius Șchiopotă (Hitch & Mosher), Eugen Encuțescu (Eugen Estate), Bogdan Boji (client) și Radu Andrei, project manager Imobiliare.ro.

Reuniunea anuală a profesioniștilor în imobiliare din orașul de sub Tâmpa a debutat cu o prezentare susținută de Radu Andrei, project manager Imobiliare.ro, menită să faciliteze celor prezenți înțelegerea comportamentului clienților din online. Prezentarea a dezvăluit celor prezenți rezultatele preliminare ale unui studiu realizat de Imobiliare.ro în parteneriat cu compaia de cercetare Unlock și a cuprins tipologiile comportamentale ale clienților din online, despre necesitățile și așteptările acestora de la consultanții în imobiliare și despre soluțiile la îndemână pentru a eficientiza interacțiunea online cu potențialii clienți.

Tot luna trecută, în București au fost organizate edițiile de primăvară ale celor mai importante târguri imobiliare, tIMOn și TNI.