Ce spune Mindaugas Valuckas, CEO Hanner, despre colaborarea cu brokerii imobiliari

Grupul lituanian Hanner, dezvoltatorul proiectului The Park din zona Tineretului, va avea o echipă proprie de vânzări, a cărei activitate va fi coordonată cu cea a brokerilor ”care oferă cele mai bune servicii”.

Mindaugas Valuckas 1Am stat de vorbă cu Mindaugas Valuckas (foto stânga), CEO și membru al boardului grupului lituanian Hanner, în preajma lansării oficiale a ansamblului rezidențial The Park, o investiție totală de 37 de milioane de euro, a cărei prime faze este finalizată.

CPI: Cum vedeti piața rezidențială românească din prezent și care sunt atuurile proiectului pe care-l dezvoltați? Vă gândiți, în viitor, și la alte orașe din București pentru a dezvolta proiecte?

Mindaugas Valuckas: Piața este în continuare dificilă. Clienții au bugete limitate pentru achiziția de apartamente noi, mai ales atunci când vorbim de imobile care se încadrează în categorii de preț care depășesc limitele impuse de programul ”Prima Casă”. Ponderea vânzărilor de apartamente noi cu prețuri peste 60.000 de euro este, în continuare, una destulă de mică.

De asemenea, remarcăm o creștere a costurilor de construcții. Materialele de construcții sunt mai scumpe, la fel și forța de muncă. Ca dezvoltator e o adevărată provocare să livrezi în piață apartamente de calitate la prețuri convenabile. Prețul terenurilor rămâne stabil sau scade, în funcție de amplasamentul acestuia. Nu intenționăm în acest moment să dezvoltăm proiecte în afara Bucureștiului.

the park exterior - prima fazaCPI: În ce fel veți vinde apartamentele (agent exclusiv, echipă proprie de vânzări, colaborarea cu mai multi agenți)?

Pe toate piețele pe care suntem activi mizăm pe echipe de vânzări interne. A fost o abordare care s-a dovedit de succes până acum. Însă, fiecare piață are anumite elemente specifice. Avantajul unei echipe interne este acela că aceasta dispune de informații foarte detaliate despre proiect pe care le va prezenta ulterior clienților.

Pe de altă parte, suntem deschiși mereu  colaborării cu brokerii pe fiecare dintre piețele pe care activăm. Fiecare abordare are avantajele ei. Pentru proiectul The Park vom apela la o strategie care implică existența unei echipe proprii de vânzări, activitatea acesteia fiind coordonată cu cea a brokerilor care oferă cele mai bune servicii.

În cazul alegerii unui reprezentant exlusiv pentru proiect marele avantaj este că externalizezi complet o activitate destul de complexă. Este, însă, greu să găsești o echipă perfectă în afară.

Fișa ansamblului

Termen de livrare: Proiectul The Park cuprinde în total patru blocuri care totalizează 460 de apartamente. În această fază este finalizată prima clădire din proiect. Celelalte clădiri vor fi livrate în etape până în anul 2017. Anul viitor va fi livrat următorul bloc.

Amplasament: The Park este situat la intrarea sudică spre Parcul Tineretului, într-o zonă cu foarte multe centre comerciale, spitale, grădinițe, școli, linii de transport public.Investiția totală în acest proiect totalizează aproximativ 37 de milioane de euro.

The park interior 2Tehnici și materiale de construcție: Dezvoltatorul a mizat pe construcția unor clădiri eficiente energetic. Fațadele exterioare sunt realizate cu blocuri de zidărie Ytong A+ peste care a fost aplicat un strat de vată minerală Rockwool. Încălzirea se realizează cu ajutorul unor centrale în condensație marca Viessmann. Ferestrele sunt tip tripan. ”Toate aceste elemente contribuie la obținerea unor valori minime la întreținere. Pentru un apartament de 3 camere se pot obține chiar și facturi de 75 de lei pe lună  pentru încălzire și apă caldă în sezonul rece, aceasta fiind una dintre cele mai mici valori din piață. Confortul la interior va fi unul crescut ca urmare a faptului că am mizat pe materiale naturale care permit clădirilor să respire”, spune Mindaugas Valuckas.

Prețuri: Variază între 55.000 de euro și 120.000 de euro, în funcție de suprafețele alese.