Ce spune ministrul Finanțelor Publice despre prețurile locuințelor din România? „O astfel de abordare duce la slăbirea leului”

Prețurile locuințelor trebuie să fie exprimate în lei, nu în euro, așa cum se întâmplă în prezent, este de părere ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

preturile locuintelor eugen teodorovici

Teodorovici susține, totodată, că a discutat deja cu guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR) pe această temă și că o decizie clară ar urma să fie luată în următoarea ședință a Consiliului de Supraveghere Macroprudențială.

„În România prețurile sunt exprimate în lei, eventual poate fi pus echivalentul în … (n.r. euro), dar nu cum este, din păcate, astăzi, pentru că o astfel de abordare duce la slăbirea leului. Acest lucru trebuie clarificat”, a declarat ministrul Finanțelor Publice, potrivit Hotnews.

„Prețurile în România sunt în lei. Se poate menționa, pentru cei care doresc, echivalentul în euro”, a continuat el.

banner cpi gala

Eugen Teodorovici a mai făcut, la începutul lunii ianuarie, și un anunț cu privire la modificarea programul Prima Casă din 2019.

„Programul Prima Casă trebuie să fie unul social, clar. Noi vom bugeta în continuare acest program pentru că a fost unul foarte util în economie. Nu știu acum o sumă, dar veți vedea pe parcursul lunii ianuarie”, a declarat ministrul la acea dată.

El a mai explicat și că, dacă vor exista, eventuale modificări aduse criteriilor de eligibilitate, precum un plafon de vârstă sau de venit, ar fi urmat să fie făcute publice în săptămâna următoare.

„Dacă se schimbă ceva față de cadrul legal care a reglementat Prima Casă, vor fi astfel de modificări legislative puse din timp transparente pe site-ul MFP”, a detaliat acesta.

Până acum nu au fost anunțate oficial modificări pentru programul Prima Casă 2019.

Citește și: Dezvoltator, despre veștile negative legate de piața imobiliară: „Prăbușire înseamnă pentru mine un dezastru, Apocalipsă”. La ce se așteaptă din martie?

Citește și: Creditele standard încep să câștige avans în fața programului Prima Casă. Mincu, BCR: „S-a schimbat puțin mentalitatea și apetitul clientului pe zona de finanțare”

Citește și: De ce se așteaptă unii analiști la o creștere temperată a prețurilor locuințelor în 2019 în marile orașe

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])