Ce spune ministrul Mediului de Afaceri despre programul Prima Casă

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea, susține că programul Prima Casă a dat un impuls economiei și a influențat dezvoltarea pieței imobiliare din România.

Oprea spune, totodată, că acest program și-a atins obiectivele și că va continua cât timp va fi necesar în piață.

„Cred că acest program și-a atins scopul pentru că așa cum vedem astăzi această piață este deblocată. Acest program continuă, este finanțat. Va continua până în 2021, așa cum este el gândit, dar cred că va continua atâta timp cât va fi necesar în piață, cât dumneavoastră și piața, în general, va simți această nevoie de a avea programul Prima Casă”, a declarat ministrul Mediului de Afaceri, potrivit Economica.

Reprezentanții Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) au anunțat săptămâna trecută lansarea oficială a programului Prima Casă 2018, cu plafonul de 2 miliarde de lei.

„De-a lungul celor zece ani de derulare, Programul Prima Casă a fost adaptat gradual la tendințele pieței și la nevoile consumatorilor, dovedindu-se astfel unul dintre cele mai de succes programe guvernamentale”, a declarat atunci Alexandru Petrescu, directorul general al FNGCIMM.

„Dintr-o perspectivă socială, Programul Prima Casă a extins accesul la creditul ipotecar către segmentul persoanelor tinere, cu vârste până în 35 de ani, cu efect direct în crearea unei premize de stabilitate pentru tânăra generație”, a mai adăugat acesta.

Ca noutate, în 2018 alocarea plafonului total între bănci se va realiza cu aplicarea criteriilor și procedurilor de evaluare a activității desfășurate de acestea în anul 2017, în funcție de pondere garanțiilor acordate de fiecare bancă din totalul celor acordate în cadrul programului.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])