Ce trebuie să ştii despre pavajul curţii?

Reprezentanţii Symmetrica au realizat o listă cu cele mai importante 5 aspecte pe care clienţii ar trebui să le ia în considerare în procesul de achiziţie a celor mai potrivite produse pentru pavajul curţii.

Symmetrica_ambientÎnainte să achiziţioneze produsele potrivite pentru pavajul curţii, cumpărătorii trebuie să ia în calcul mai multe aspecte, informându-se cât mai bine în legătură cu specificul pavelelor, etapele de montaj sau serviciile în plus de care pot dispune, potrivit Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton.

”În primul rând, cumpărătorii trebuie să caute un furnizor care poate oferi o soluţie completă pentru amenajarea curţii, cu toate serviciile incluse, de la proiectare şi montaj până la întreţinerea pavelelor, asigurând astfel tot suportul necesar”, spune Ovidiu Rabei, Director Tehnic Symmetrica.

În al doilea rând, înainte de achiziţia pavelelor, clienţii trebuie să aibă în vedere consultanţa de specialitate în alegerea produselor potrivite. Astfel, în funcţie de arhitectura casei şi a tipului de trafic, clienţii pot primi recomandări punctuale legate de zidirea unui gard, placarea soclului casei sau amenajarea unei alei cu pavaj. De asemenea, furnizorul de pavele poate acorda sfaturi de ordin estetic, recomandând soluţii personalizate în ceea ce priveşte culorile şi formele.

”Pentru amenajarea unei curţi, trebuie să mai avem în vedere bugetul de care dispunem, precum şi obţinerea unui echilibru între ceea ce ne dorim din punct de vedere estetic şi practicabilitate. Tratarea superficială a acestor aspecte poate duce la montajul unor pavele care nu corespund tipului de trafic la care vor fi solicitate, pierderea spatiului verde în cazul în care proiectarea nu este corespunzatoare sau montajul defectuos în cazul în care acesta nu este realizat de o firmă specializată. De aceea este importantă partea de consiliere”, explică Ovidiu Rabei.

Cei care doresc să îşi paveze curţile trebuie să cunoască, de asemenea, toate etapele de montaj ale unei lucrări de pavare: îndepărtarea stratului vegetal, realizarea terasamentului cu balast, trasarea şi montajul bordurilor, aşternerea stratului de nisip, montajul propriu-zis al pavelelor şi rostuirea acestora cu nisip.

Care este durata de viaţă a pavelelor şi câţi ani de garanţie oferă producătorul este o altă întrebare importantă, pe care potenţialii cumpărători nu ar trebui să uite să o adreseze, având în vedere diversitatea gamelor care se regăsesc pe piaţă. Unele pavele au o durată de viaţă de 20 de ani şi o garanţie de 5 ani, altele, precum cele din gama ”Symmetrica Select”, care sunt tratate cu sistemul Aqua Protect, un aditiv special, sunt create să reziste 25 de ani, venind la pachet cu o garanţie de 10 ani.

Un alt detaliu pe care cei care decid să îşi amenajeze curţile cu pavele ar trebui să îl ia în considerare înainte de achiziţie se referă la întreţinerea ulterioară a pavajului. Şi la acest capitol, există soluţii dedicate, atât pentru înlocuirea pieselor imperfecte, cât şi pentru curăţarea suprafeţei, pentru ca pavajul să îşi menţină aspectul dorit. Astfel, clienţii pot opta pentru diverse produse speciale, precum detergenţi pentru înlăturarea multiplelor tipuri de pete sau pentru îndepărtarea vegetaţiei.