Cea mai mare greșeală a celor care își cumpără prima locuință, în opinia unui mogul imobiliar american

Cea mai mare și mai frecventă greșeală care apare în rândul celor care își cumpără pentru prima oară o locuință este aceea că nu își alocă destul de mult timp pentru a se documenta și pentru a înțelege mai bine comunitatea și zona în care se află aceasta, este de părere mogulul imobiliar american Sidney Torres.

sidney torres
Foto: Facebook/Sidney D. Torres IV

Mai mult, milionarul american cu afaceri în piața rezidențială și pe segmentul comercial sugerază că este bine ca orice cumpărător să facă o vizită în cartierul în care se află locuința de care este interesat atât la orele dimineții, dar și la prânz și când se lasă seara.

„Cea mai mare greșeală pe care o fac mereu cei care își cumpără pentru prima oară o casă este aceea că se îndrăgostesc de o locuință și nu se documentează pentru a înțelege comunitatea, cartierul, strada de care sunt interesați”, a declarat Torres pentru CNBC.

„Vrei să te asiguri că înțelegi în ce te pregătești să investești bani. Dacă vei locui acolo peste 10,15, 20 de ani, nu strică să îți petreci 48 până la 72 de ore în zonă înainte de a lua efectiv decizia de cumpărare”, a mai explicat milionarul american.

El susține, totodată, că o zonă poate să își schimbe cu totul fața odată cu lăsarea serii și că este important să vezi, printre altele, dacă iluminatul stradal este prea puternic în imediata vecinătate a proprietății. Trebuie să te asiguri, de asemenea, că nu există semne că acolo s-ar desfășura activități suspecte pe care nu le-ai întâlnit pe timpul zilei.

Alte aspecte care ar trebui să fie luate în considerare, în opinia lui Torres, sunt apropierea proprietății față de o școală bună, de centre comerciale și de mijloace de transport.

Americanul susține, de asemenea, că înainte să faci o investiție trebuie să te asiguri că zona în care este situată locuința dispune de o infrastructură bună. De exemplu, dacă sistemul de canalizare nu este depășit și nu are probleme atunci când plouă puternic.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])