Cea mai mare rețea de birouri imobiliare francizate ia măsuri împotriva răspândirii coronavirusului

Răspândirea noului coronavirus (COVID-19) a început în România cu aproape trei săptămâni în urmă, primele cazuri fiind confirmate în Gorj și Timiș. De atunci, la nivel național au fost diagnosticate 139 de persoane ca fiind infectate cu COVID-19. În acest context, reprezentanții celei mai mari rețele de birouri imobiliare francizate din țară, RE/MAX România, s-au numărat printre jucătorii din piață care au luat măsuri în vederea prevenirii contractării și răspândirii virusului în rândul echipei, dar și al clienților și partenerilor. 

„La nivel de RE/MAX România, am decis anularea sau amânarea evenimentelor programate pentru perioada următoare”, ne-a declarat președintele rețelei, Răzvan Cuc.

„Colegii noștri din rețea, din zonele unde sunt înregistrate mai multe cazuri, lucrează de acasă și respectă regulile de igienă când organizează întâlnirile cu clienții”, a mai explicat el.

RE/MAX România cuprinde, în prezent, peste 50 de francize și mai bine de 450 de membri.

Cele mai multe cazuri de persoane infectate cu COVID-19 s-au înregistrat până acum în București, Hunedoara și în Timiș. Dintre persoanele diagnosticate la nivel național, 9 au fost declarate vindecate și externate.

RE/MAX România face parte dintr-o rețea cu extindere globală, cu peste 125.000 de agenți afiliați, în 8.000 de birouri din circa 110 țări. Doar în Europa, rețeaua este prezentă în 38 de țări, cu peste 2.000 de birouri și 25.000 de agenți.

Răzvan Cuc ne-a explicat că ține legătura cu colegii din Europa în contextul răspândirii noului coronavirus, dar și că la ora actuală la nivel de rețea nu există concluzii clare cu privire la modul în care este influențat comportamentul cumpărătorilor și al proprietarilor de aceste evenimente.

Cât despre impactul avut de răspândirea virusului asupra pieței imobiliare din țara noastră, președintele RE/MAX România ne-a precizat că „dacă la nivel european sau global se vor declanșa fenomene imobiliare extreme, atunci, în mod firesc, și România va fi afectată”.

Citește și: Sfatul medicului pentru agenții imobiliari. Cum ne protejăm de coronavirus?

Citește și: Conduce o agenție prezentă în Timișoara și în București. Primele sale reacții, după ce infecția cu coronavirus a fost declarată pandemie

Până pe 15 martie, au fost raportate 39.768 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția și Andora, cele mai multe în Italia, Franța, Germania, Spania și Marea Britanie, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății.

Hartă: răspândirea COVID-19 la nivel mondial, sursă OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus pe 11 martie. La nivel mondial, au fost confirmate peste 150.000 de cazuri de infectare cu COVID-19. Până acum 5.800 persoane au murit și 74.000 au fost declarate vindecate. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în China, Italia și Iran.

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])