Cea mai mare scădere anuală a lucrărilor de construcții din UE s-a înregistrat în România

România a înregistrat cea mai mare scădere din Uniunea Europeană (UE) a lucrărilor de construcții în luna martie comparativ cu perioada similară a anului trecut.

lucrari de constructii

Cel mai mare declin la nivelul lucrărilor de construcții, respectiv de 10,8%, a fost înregistrat în rândul statelor membre ale UE în cazul României în luna martie față de perioada corespunzătoare a anului 2017, arată datele Eurostat.

Scăderi mari au mai fost observate în aceeași perioadă și în Marea Britanie, cu 8,1%, și în Franța, cu 2,5%.

La polul opus s-au aflat țări ca Polonia și Spania, în cazul cărora activitatea din construcții a crescut cu 18,8%, respectiv cu 17,1%.

Totodată, în România s-a înregistrat pe parcursul lunii martie a doua cea mai abruptă scădere a lucrărilor de construcții din UE față de luna precedentă, de 9,2%, după Ungaria unde declinul a fost de 10,3%.

În timp ce în România și în Ungaria lucrările de construcții scădeau, în Spania, Slovacia și Belgia erau observate cele mai mari creșteri la acest capitol.

infografic eurostat lucrari de constructii

De menționat este și faptul că, față de luna anterioară, în martie lucrările de construcții au scăzut cu 0,3% în zona euro și cu 0,9% la nivelul Uniunii, dar și că în februarie 2018 s-au înregistrat scăderi de 0,7% în zona euro, respectiv de 0,8% la nivel european.

În ritm anual, în luna martie lucrările de construcții au crescut cu 0,8% în zona euro, dar au scăzut cu 1,3% în Europa.

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])