Cea mai mare scădere din UE la nivelul lucrărilor de construcții s-a înregistrat în România în luna iulie

Lucrările de construcții din România au înregistrat una dintre cele mai semnificative scăderi observate în rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE) în luna iulie, potrivit biroului de statistică Eurostat.

lucrari de constructii romania iulie 2018

Astfel, a putut fi observat un declin de 9,1% al lucrărilor de construcții din România față de luna anterioară. Aceasta a fost cea mai mare scădere observată în rândul țărilor din UE, depășindu-le pe cele apărute în Franța (-1,8%) și în Polonia (-1%).

La nivelul Uniunii lucrările de construcții ca serie ajustată la sezonalitate au avut o creștere redusă, de doar 0,4%, în această perioadă. Cele mai bune evoluții s-au înregistrat în Slovenia, Ungaria și Slovacia, unde avansul a fost de până la 7%.

Conform datelor Eurostat, față de perioada similară a anului trecut, în România lucrările de construcții au scăzut, totodată, în luna iulie cu 17,4%, în timp ce la nivelul UE s-a putut observa o creștere de aproape 4%.

lucrarile de constructii iulie 2018 eurostat
Infografic Eurostat

Cele mai importante creșteri anuale s-au înregistrat în Ungaria (38%), Slovenia (26,3%) și în Polonia (16,6%).

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])