Cele cinci mari tendințe în materie de design interior pentru 2019-2020, analizate de Adela Pârvu – VIDEO

Tendințele perioadei 2019-2020 în materie de design interior vor urma cinci direcții principale, spune Adela Pârvu, fost redactor-șef pentru unul dintre cele mai cunoscute titluri în domeniul amenajărilor interioare și co-prezentator al emisiunii „Visuri la cheie”. Aceasta le comentează bazându-se pe o analiză realizată în urma primului târg de profil din 2019, Heimtextil.

tendinte design interior 2019

Specialiștii pleacă în identificarea celor cinci direcții ale designului interior de la premisa că fiecare persoană este influențată în amenajarea propriei locuințe de factori de natură socială, politică și economică și că simte nevoia de a evada, de a se energiza și de a se afla într-un spațiu sigur.

Iată care ar urma să fie astfel tendințele în domeniu în 2019-2020.

1.Scandinav-Japonez/Seek Sanctuary

Texturile și nuanțele specifice stilului scandinav sunt combinate cu materialele și formele celui japonez. Obiectele sunt puține la număr și de calitate, iar tehnologia are rolul de a relaxa

Este, potrivit Adelei Pârvu, „un trend care vorbește despre un refugiu curat, dar poetic totodată, unde simțurile de la văz, auz la cel tactic întâlnesc forme, culori, texturi care liniștesc, care induc starea de pace”.

2. Pop Art reinterpretat/Pursue Play

Acesta este un trend „cu textile cu imprimeuri ludice, colorate, cu forme geometrice de bază, cu mobilier inspirat din lumea jocurilor LEGO, cu texturi combinate între mat și lucios, cu forme simple, dar modulare”, explică designerul pe blogul personal.

Practic, la baza sa stau colorile vibrante și piesele de mobilier „jucăușe”.

3. Utilitarism sportiv/Go Off Grid

Ideea principală este cea de a trăi conectat cu natura. La baza trendului găsim, astfel, textile durabile, ușor de curățat, și obiecte multifuncționale, spune Adela Pârvu, menționând, totodată, că acesta „vorbește despre dinamism prin multifuncționalitate, dar și prin rezistența în timp a obiectelor și finisajelor”.

4. Digital Futurist/Escape Reality

Baza, în acest caz, este desigur tehnologia. Designul are texturi inspirate din lumea virtuală, „cu imprimeuri ce par să migreze din zona proiecțiilor virtuale în realitate, cu forme atipice, futuriste, cu materiale care par a fi ceva, dar la atingere conferă o cu totul altă senzație”, detaliază ea.

5. Art Deco reinterpretat/Embrace Indulgence

Această tendință a luxului reconfortant se bazează pe materiale și finisaje de calitate, cu texturi lucioase, metalice. Se pune accent pe auriu.

„La capitolul materialelor textile sunt foarte prezente țesăturile catifelate, care certifică luxul la atingere. Este un trend care vorbește despre eleganță în forme, culori, materiale aparent simple, dar de fapt sofisticate”, explică Pârvu.

Citește și: De ce să lucrezi cu un designer sau decorator când vinzi o locuință? „Gândește-te serios. Vinzi o cutie formată din ziduri și pardoseli sau spații pentru viitoare amintiri”

Citește și: Importanța apartamentelor de prezentare din cadrul ansablurilor rezidențiale. Ce pot afla posibilii cumpărători printr-o simplă vizionare

Jurnalist cu aproape 10 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])