Cererea pentru credite ipotecare a crescut pe malul Mării Negre cu 200% într-o lună

Interesul cumpărătorilor pentru locuințele din Constanța a crescut cu aproape 10% într-o săptămână, iar cererea pentru credite ipotecare în zonă cu 200% într-o lună.

În prima săptămână din iunie, cererea pentru apartamentele și casele scoase la vânzare în Municipiul Constanța a crescut cu 9% față de finalul lunii mai, potrivit datelor Imobiliare.ro centralizate de Analize Imobiliare. În total, 2.080 de cumpărători au căutat activ proprietăți noi și vechi în această zonă.

DESCARCĂ AICI raportul integral Analize Imobiliare aferent intervalului 1-7 iunie cu evoluția indicatorilor din principalele orașe ale țării.

Imediat după relaxarea măsurilor impuse pentru combaterea răspândirii noului coronavirus interesul cumpărătorilor pentru locuințele din Municipiul Constanța a crescut puternic. Pe parcursul lunii mai, s-a putut observa un avans de aproape 50% la nivelul cererii comparativ cu situația din aprilie.

În același timp, cererea pentru credite ipotecare destinate achiziției de apartamente și case în Municipiul Constanța și în zona periurbană s-a majorat cu 200%, conform datelor KIWI Finance. Dar chiar și așa, cererea s-a menținut la un nivel cu 40% mai scăzut față de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut.

La începutul lunii iunie, prețul mediu solicitat pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare în Constanța era de 1.250 de euro/mp util, fiind, astfel, cu circa 10% peste cel cerut de proprietari la începutul verii trecute.

Citește și: Cerere în creștere în Timișoara la începutul verii. Prețurile se mențin peste nivelul din 2019

Citește și: Evoluția prețurilor apartamentelor în luna mai. Scăderi moderate în patru mari orașe din țară

Citește și: Aproape 15.000 de locuințe noi în trei luni, date în folosință în România

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])