Circa 9.400 de garanții și promisiuni de garantare au fost acordate în 5 luni prin Prima Casă. Aproape 50% din plafonul distribuit a fost epuizat

Circa 9.400 de garanții și promisiuni de garantare au fost acordare în primele 5 luni ale anului prin intermediul programului Prima Casă.

prima casa ianuarie-mai 2018

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) a acordat, în perioada ianuarie-mai, aproximativ 9.400 de garanții și promisiuni de garantare din plafonul alocat pentru anului 2018. 

De asemenea, circa 700 de solicitări de garantare sunt, în prezent, în curs de acordare.

„Plafonul distribuit la începutul anului, în cuantum de 1,92 miliarde lei, a fost utilizat în proporție de 49,61%, reprezentând 954,39 milioane lei”, se anunță într-un comunicat de presă emis de FNGCIMM.

Valoarea medie a garanțiilor acordate prin creditele Prima Casă a crescut, față de anul trecut, de la 94.700 lei la 101.200 lei.

Citește și: Românii care au luat credite prin Prima Casă ar putea beneficia de darea în plată

Citește și: Anca Bidian, CEO Kiwi Finance: „Nu moare nimeni fără Prima Casă”

Citește și: Geo Mărgescu, CEO Forte Partners: Produsele create de Prima Casă nu sunt benefice pentru viitorul pieței imobiliare. Ce ar trebui să încurajeze, în schimb, statul

Citește și: Ce spune ministrul Mediului de Afaceri despre programul Prima Casă

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])