Clădirile viitorului ar putea să sprijine sănătatea și starea de bine, în era post-COVID 19

Companiile din sectorul construcțiilor “proiectează” clădirile viitorului și caută deja soluții pentru îmbunătățirea calității vieții în era post-COVID 19.

Companiile din sectorul construcțiilor caută răspunsuri la modul în care clădirile pot ajuta la rezolvarea provocărilor globale, prin soluții durabile și prin acțiuni practice. Unul dintre pilonii acestei strategii este Build for Life, o inițiativă lansată de Velux, în 2021, care caută să răspundă acestor întrebări.

„Ca parte a strategiei noastre de sustenabilitate până în 2030, ne-am angajat să luăm măsuri concrete către o schimbare pozitivă, concentrându-ne asupra modului în care clădirile pot ajuta la rezolvarea provocărilor globale cu soluții durabile și acțiuni practice. O modalitate prin care facem acest lucru este Build for Life, proiect creat pentru a ajuta oamenii și planeta să se conecteze printr-un design mai bun al clădirii”, a declarat Lone Feifer, Director pentru Construcții Sustenabile al VELUX Group. „Credem că, pentru a asigura un viitor prosper pentru orașe, comunități, familii și indivizi, trebuie să construim în moduri care să îmbunătățească atât viața oamenilor, cât și a planetei. Acest obiectiv poate fi realizat doar dacă industria construcțiilor conlucrează cu scopul comun de a face clădirile mai sănătoase pentru societatea și planeta noastră”, a adăugat acesta.

Programul-cadru al Build for Life – care va fi anunțat și discutat în detaliu la evenimentul din 15-17 noiembrie, transmis on-line – oferă îndrumări și strategii practice, bazate pe principii, pentru întregul proces de proiectare și construcție a clădirii.

La conferință vor participa peste 90 de speakeri – arhitecți, constructori, ingineri, designeri, planificatori și alți profesioniști din industrie, care vor discuta despre cum se pot construi comunități care susțin oamenii și planeta.

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])