Cluj-Napoca ține la distanță Bucureștiul. Cum au evoluat prețurile apartamentelor în noiembrie?

Prețurile apartamentelor au continuat, în noiembrie, să urmeze trendul ascendent înregistrat în ultima vreme. Media s-a situat, la nivel național, în jurul valorii de 1.320 de euro pe mp, arată Indicele Imobiliare.ro.

Cele mai semnificative scumpiri s-au resimțit în Cluj-Napoca, nu doar de la o lună la alta, ci și față de perioada similară din 2018. Într-un an, prețul mediu pe mp s-a majorat aici cu aproape 10% și a ajuns să depășească pragul de 1.700 de euro.

Apartamentele din Capitală au fost scoase și ele pe piață cu prețuri mai mari luna trecută. Tendința de creștere a fost mai accentuată în cazul locuințelor situate în blocuri vechi. În ciuda scumpirilor, prețul mediu se menține în București cu mai bine de 300 de euro sub cel din Cluj.

Un avans mai pronunțat s-a putut observa și în Brașov. Prețul mediu solicitat de proprietari pentru locuințele scoase la vânzare a ajuns aici la 1.158 de euro pe mp. Creșterea a fost mai accentuată în cazul apartamentelor noi.

În Timișoara, prețul mediu s-a majorat într-o lună cu mai puțin de 1%. O evoluție spectaculoasă a apărut însă în cazul garsonierelor vechi. Cumpărătorii au ajuns să plătească în noiembrie cu 172 de euro mai mult pe mp față de prețul solicitat anul trecut.

În Constanța, prețurile au stagnat luna trecută pe segmentul nou. Ieftiniri au apărut în cazul garsonierelor și apartamentelor vechi cu 2 camere.

Apartamentele din Iași s-au ieftinit în noiembrie. Metrul pătrat a ajuns să coste într-o bloc construit după anul 2000,  1.030 de euro față de 1.086 de euro în octombrie.

Citește și: Aproape 15.500 de imobile vândute, în total, în București și în alte două județe doar luna trecută

Citește și: Retrospectiva rezidențială în 2019 – evoluția prețurilor în relație cu principalii indicatori de piață

Citește și: 2019, încă un an cu performanțe remarcabile pentru imobiliare.ro, obținute alături de voi, profesioniștii în real estate

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])