Coldwell Banker, agent exclusiv pentru MetroCity Academiei

Dezvoltatorul imobiliar cu capital autohton Construct Aprodex va investi circa zece milioane de euro în dezvoltarea MetroCity Academiei, ansamblu rezidențial amplasat în apropiere de Academia Militară din București.

MetroCity_AcademieiDezvoltarea conceptului MetroCity Academiei a durat aproape doi ani, Coldwell Banker Affiliates of Romania fiind implicată în toate fazele de planficare și pre-construcție. Principala caracteristică a MetroCity Academiei este reprezentată de faptul că proiectul este eficient din punct de vedere al construcției, spațiile comune având un procent de doar 10%.

”Spațiile comune dețin un procent de 15% și chiar mai mult în majoritatea ansamblurilor rezidențiale noi. Am reusit să eficientizăm proiectul din punct de vedere al construcției, fără a face rabat de la condițiile locative specifice unui proiect rezidențial destinat clasei medii, rezultând astfel o reducere de aproximativ 30% a costurilor anuale de întreținere pentru un locatar”, declară Bogdan Ghindea, project manager din partea Coldwell Banker Affiliates of Romania.

MetroCity Academiei va avea 230 de apartamente, primul bloc, având 12 etaje cu 110 unități, urmând a fi terminat la finalul acestui an iar restul, amplasate într-un bloc cu două tronsoane, urmând a fi finalizate la jumătatea anului viitor. Proiectul este finanțat de către Garanti Bank.

Ansamblul rezidențial, dezvoltat pe un teren de aproximativ 7.000 de metri pătrați, este amplasat la 300 de metri de noua stație de metrou Academia Militară, pe Strada Ion Garbea, cu vedere spre Academia Militară și în apropierea Parcului Romniceanu. Vor fi disponibile locuri de parcare subterane iar la parterul clădirilor vor fi amenajate spații comerciale.

Prețurile locuințelor din cadrul MetroCity Academiei pornesc de la 56.700 de euro plus 5% TVA pentru un studio cu o suprafață construită de 66 metri pătrați, de la 62.000 de euro plus 5% TVA pentru un apartament cu două camere cu o suprafață construită de 67 metri pătrați și de la 87.000 de euro plus TVA pentru un apartament cu trei camere, având o suprafață construită de 97 metri pătrați. MetroCity Academiei va participa și la Târgul Imobiliar Național, care va avea loc între 16 și 19 aprilie în Piața Constituției, unde prețurile apartamentelor din cadrul proiectului vor fi cu până la 4% mai mici.