Colliers International lanseză Retail Services

Compania de consultanță imobiliară Colliers International a lansat o nouă linie de business, Retail Services, prin care își propune să devină “one stop shop” pentru dezvoltatorii de retail.

rsz_1simina_niculita_colliers_internationalDivizia Retail Services este coordonată de Simina (Istrate) Niculiță, care are o experiență de peste 12 ani în piața imobiliară, perioadă în care s-a ocupat atât de închirierea, cât și de vânzarea de centre comerciale.“Obiectivul nostru este să fim un one stop shop pentru dezvoltatorii de retail, rol prin care ne dorim să ne consolidăm poziția de cea mai respectată și iubită companie imobiliară din România. Rolul Siminei Niculiță (foto) este de a integra servicii pentru a servi modelul nou de business al retailerilor și dezvoltatorilor de spații comerciale, aflat astăzi în continuă schimbare”, a declarat Ilinca Păun, Managing Partner Colliers International.

Tehnologia care a facilitat dezvoltarea comerțului online și digitalizarea băncilor și a serviciilor, generația Millennials, care reprezintă 40% din forța de muncă și care caută un mix de funcțiuni bazat pe comoditate și trăirea unor experiențe aparte sunt doar câteva dintre noile provocări ale pieței de retail.

“Serviciile noastre principale către dezvoltatorii de retail sunt cele tranzacționale de achiziție teren, marketing și leasing, vânzare post-dezvoltare ca investiție, dar oferim și servicii cu valoare adăugată, precum consultanță fezabilitate, consultanță  de repoziționare, servicii de finanțare și certificare verde”, a explicat Simina Niculiță, Director Retail Services în cadrul Colliers International.

Echipa de Retail Services va fi formată din nouă persoane, specialiștii în leasing și consultanță, investment, reseach și terenuri.

Simina Niculiță  face parte din echipa Colliers International de 12 ani. După ce a început ca și consultant în cadrul departamentului de rezidențial, unde a intermediat tranzacții de portofolii de apartamente de peste 150 milioane de euro, ulterior, s-a alăturat echipei de retail ca Director Asociat.

În calitate de consultant pe piața de retail, Simina a fost implicată în serviciii de consultanță și închiriere a centrelor comerciale în dezvoltare Gold Plaza Baia Mare, Cora Bacău, Mega Mall București, Focșani, Satu Mare și Târgu Mureș, precum și în îmbunătățirea mixului de chiriași pentru proiectele existente City Park Constanța, Liberty Center, Cora Lujerului sau Colloseum. De asemenea, Simina a fost responsabilă cu intermedierea unor tranzacții importante pe segementul de spații stradale, printre care se numără H&M Lipscani, Koton Unirea și COS Calea Victoriei.

În toată această perioadă, a lucrat cu majoritatea chiriașilor și proprietarilor din piața de retail, acumulând cunoștințe detaliate în domeniu, care au dus la o tranziție către domeniul de investment, unde a fost implicată în încheierea tranzacției Auchan Titan, precum și a altor tranzacții de retail care sunt în desfășurare, dar și a unor clădiri de birouri, ca Phoenix Tower și Construdava.