Colliers obține certificarea WELL Health-Safety pentru proiectul de birouri Global City

Complexul Global City, care cuprinde două clădiri de birouri de Clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă de 51.000 de metri pătrați, a obținut certificarea cu WELL Health-Safety în doar patru luni.

Complexul de birouri Global City din portofoliul companiei de investiții imobiliare Arion Green este al zecelea proiect pentru care Colliers a coordonat procesul de certificare cu WELL Health-Safety, cel mai nou standard de evaluare al International WELL Building Institute pentru limitarea riscurilor de sănătate.

„Această certificare oferă o asigurare în plus că angajații pot reveni în siguranță la birou. De altfel, complexul a fost certificat și LEED EBOM (Existing Building Operations & Maintenance), nivelul Gold pentru ambele clădiri, dar și ca o recunoaștere a calității, a unei administrări sustenabile și a viziunii ecologiste, procesul amplu de certificare fiind coordonat tot de către Colliers în urmă cu șase ani”, precizează Oana Stamatin, Director Green Certification and Building Surveying la Colliers.

Standardul WELL Health-Safety Rating a apărut în urma recomandărilor primite de la IWBI Task Force privind Covid-19, un grup format din aproximativ 600 de experți din sănătate, virusologi, academicieni, oficiali guvernamentali, specialiști în construcții și profesioniști din imobiliare. Certificarea WELL Health-Safety se adresează tuturor tipurilor de clădiri, se bazează pe dovezi și este axată pe adoptarea unor politici operaționale, implementarea de protocoale de mentenanță și elaborarea unor planuri de urgență. Pentru menținerea certificării, proiectele trebuie să treacă printr-un proces anual de reînnoire a acesteia, ceea ce ajută la asigurarea îndeplinirii unui standard ridicat de sănătate și siguranță pe termen lung.

În ultimele șase luni, 18 proiecte s-au înregistrat pentru certificarea WELL Health-Safety în România.

Citește și: „Credite verzi” pentru “casele verzi”

Citește și: Colina Nouă construiește un centru educațional în cadrul proiectului imobiliar din jud. Cluj

Citește și: Vacanţa ideală pentru profesioniștii din imobiliare. Cât cheltuie un agent imobiliar pentru un concediu?

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre piața închirierilor de locuințe, în cele mai importante centre regionale. Clasamentul prețurilor de închiriere

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])