Compania One United Properties încheie un contract de Market Maker cu BRK Financial Group pentru creșterea lichidității

La o lună de la debutul companiei pe piața reglementată a Bursei de Valori București (BVB), One United Properties anunță că va beneficia de serviciile de Market Maker al emitentului oferite de către BRK Financial Group.

Compania One United Properties, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte din București, va beneficia începând de astăzi de serviciile de Market Making ale emitentului oferite de BRK Financial Group.

BRK Financial Group este unul dintre cei mai activi brokeri pe segmentul de produse structurate tranzacționate la Bursa de Valori București. One United Properties s-a listat pe Piața Principală a BVB pe 12 iulie anul acesta, după ce a încheiat cu succes prima ofertă publică inițială primară de acțiuni din șapte ani, prin care compania a atras 260 de milioane de lei de la investitorii activi în piața de capital, devenind a treia cea mai mare companie antreprenorială românească listată la Bursa de Valori București.

„Prin includerea One United Properties în portofoliul de clienți pentru care prestăm serviciul Market Makingul Emitentului marcăm două borne importante: pe de-o parte depășim 10 miliarde de lei capitalizarea cumulată a clienților pentru care asigurăm susținerea lichidității, iar pe de altă parte One United Properties devine clientul cu cea mai mare capitalizare pentru care prestăm acest serviciu. Am calibrat un pachet de cotare foarte competitiv (echivalentul a minimum 60.000 euro în BID și 60.000 în ASK) la un spread de aproximativ 1,5% și astfel sperăm să contribuim la o lichiditate susținută a acțiunilor ONE. După cum bine știm, lichiditatea este criteriul principal pentru includerea și alocarea ponderilor, atât în cadrul indicilor locali, cât și în cadrul indicilor internaționali, cum ar fi  indicii Piețelor Emergente, potrivit clasificării furnizorului global de indici FTSE Russell si sperăm să vedem acțiunile ONE cât mai curând atât în indicii publicați de BVB, cât și în indicii FTSE Russell”, a declarat Monica Ivan, Director General, BRK Financial Group.

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar, în baza unui contract încheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum și cu BVB.

Citește și: Nordis Mamaia, evaluat la 157 milioane de euro. Rezultatul înregistrează o creștere de 25% pe an

Citește și: 8 proiecte din România nominalizate în competiția UE – Mies van der Rohe Award 2022

Citește și: Top cele mai scumpe zone imobiliare din Timișoara și Cluj Napoca. Care sunt noile zone intrate în clasamentul preferințelor?

Citește și: Forte Partners remodelează peisajul urban prin proiectul Aviației Park. Cum arată ansamblul din Nordul Capitalei?

Jurnalist cu aproape 10 ani experiență în media. A publicat articole și interviuri în revista Danube Connects, Carpatair Magazine, iar mai târziu a practicat jurnalismul de televiziune în cadrul postului Digi24 din Timișoara. Activitatea sa în Imobiliare.ro este axată pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri și analize de piață menite să ofere informații semnificative în piața imobiliară din România. (Contact: [email protected])