Compromisul făcut de familiile aflate în căutarea unei apartament nou. „Principalele cerințe pe care părinții le au sunt legate de securitate, de calitatea complexului”

Tot mai multe familii caută să se mute în apartamente noi cu 3 camere, dar ajung să aleagă unele mai mici făcând un compromis pentru a beneficia de facilități mai importante pentru ei ca suprafața efectivă a locuinței în care trăiesc.

„Noi vedem o nevoie din ce în ce mai mare pe zona de apartamente cu 3 camere pentru familii. În același timp, vedem și o tendință care chiar se accentuează în ultimii 2-3 ani, de focalizare a cererii pe 2 camere”, a declarat Răzvan Ionescu, directorul de marketing al companiei Impact Developer&Contractor, în cadrul primei emisiuni imoExpert.

Familiile nu sunt atrase neapărat de zonele centrale ale orașului, ci se îndreaptă, mai degrabă, spre ansambluri care le pot garanta un anumit nivel de securitate sau accesul facil către o școală.

„Principalele cerințe pe care părinții le au sunt legate de securitate, de calitatea complexului, de prezența facilităților, de școală, de accesul către locul unde este blocul. Foarte mulți se uită în zona de aer curat, de liniște. Noi ne bucurăm că avem un ansamblu care răspunde chiar acestor cerințe”, a mai spus Ionescu, făcând aici referire la ansamblul Greenfield Residence, situat în București la marginea Pădurii Băneasa.

Practic, subliniază el, compromisul în cazul lor este de securitate și spațiu versus locație și preț.

Tinerii sunt, în schimb, cei care își doresc să locuiască în centrul orașului. Și ei ajung să facă diverse compromisuri pentru a-și atinge obiectivul.

Acesta este și motivul pentru care, de multe ori, ei optează pentru spații mai mici, precum cele oferite de garsoniere sau apartamente de tip studio, cu o localizare cât mai bună.

Citește și: imoExpert – Viitorul programului Prima Casă. Răzvan Ionescu: Limitarea la 70.000 de euro elimină majoritarea proiectelor noi din marile orașe – VIDEO

Citește și: Membrii Generația Z vor să își cumpere locuințe. 26% se gândesc să acceseze un credit ipotecar în următorul an

Citește și: Ce își pot cumpăra românii prin programul O familie, o casă? Așa ar putea arăta viitorul dezvoltărilor rezidențiale

Citește și: Trei strategii care te pot ajuta în interacțiunea cu membrii generației Millennials aflați în căutarea unei locuințe

Jurnalist cu 12 ani de experiență în presă online, media și comunicare, care s-a alăturat echipei Imobiliare.ro în 2017. Activitatea sa este orientată pe segmentul B2B, concentrându-se pe subiecte de interes pentru specialiștii din real estate și construcții, știri, analize și proiecte editoriale menite să evidențieze realitatea de la nivelul pieței. (Contact: [email protected])